Nurkić žestoko trenira: Uskoro ponovo na parketu

Povratak Nurkića na parket

Nurkić žestoko trenira: Uskoro ponovo na parketu

Midhat Šljivak

Jusuf Nurkić uskoro će se vratiti na NBA parkete.

Centar Denver Nuggetsa uspješno se oporavlja od povrede koljena. Već je počeo s ozbiljnim treninzima i uskoro bi se trebao vratiti na parket.

Nurkić kompletno ljeto trenira po posebnom programu za oporavak koljena nakon teškog operativnog zahvata.

Povreda nije bila nimalo bezazlena. Da je kojim slučajem nastavio s košarkašim aktivnostima tijekom ljeta, doveo bi u pitanje i karijeru.

Rukovodstvo Denvera nije željelo da rizikuje. Nurkić je podvrgnut operaciji, koja je prošla u najboljem redu, a koljeno je nekoliko mjeseci nakon zahvata mnogo jače.

Jusuf već naporno trenira. Počeo je sa ozbiljnom pripremom koljena za žestoke napore koje NBA zahtijeva, te će u narednih nekoliko sedmica uslijediti i povratak na parket.

Mnogo truda je uloženo, a i kod Nurkića postoji velika želja da se što prije vrati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.