Nurkića nije slušao šut, Portland svejedno bolji od Toronta
(Foto: EPA) Jusufa Nurkića sinoć nije slušao šut (4 od 15 iz igre), ali je svjedno poprilično popunio sve statističke kategorije

Pobjeda Blazersa u Moda Centru

Nurkića nije slušao šut, Portland svejedno bolji od Toronta

Rano jutros po našem vremenu su se Portland Trail Blazersi na najbolji mogući način oporavili od dva uzastopna poraza i to pobjedom  na Toronto Raptorsima u svom Moda Centru.

Portland je slavio pobjedu rezultatom 128:122, nakon što je bio u vodstvu većim dijelom susreta.

Iako je Toronto početkom zadnje dionice uspio stići na samo -1 nakon slobodnih bacanja VanVleeta, Blazersi su odgovorili odličnom serijom i do polovine dionice stigli do +16.

Ipak, uspjeli su Raptorsi ponovo istopiti prednost domaćih, ali je Portland izdržao do kraja i slavio pobjedu.

Najefikasniji u pobjedničkoj ekipi je bio Damian Lillard sa 24 poena, dok je Zach Collins dodao 16.

Našeg Jusufa Nurkića sinoć nije slušao šut (4 od 15 iz igre), ali je svjedno poprilično popunio sve statističke kategorije. Susret je završio sa 11 poena, devet skokova, sedam asistancija, dvije ukradene lopte i jednom blokadom.

U Raptorsima je najbolji bio Kawhi Leonard sa 28 poena, šest skokova i četiri asistencije.

Rano jutros je vrlo zanimljiva utakmica odigrana i u Sacramentu gdje su domaći Kingsi poraženi od šampiona, Golden State Warriorsa, rezultatom 125:130.

Warriorsi su slavili nakon fantastičnog povratka i preokreta u zadnjoj dionici, a odličnu partiju pružila je "velika trojka" ove ekipe.

Steph Curry je postigao 35, Kevind Durant 33, a Klay Thompson 27 poena. Kod Kingsa je najefikasniji bio Buddy Hield sa 27 poena.

Svi rezultati sinoć odigranih utakmica:

Boston Celtics - Atlanta Hawks 129:108
Charlotte Hornets - New York Knicks 124:126
Brooklyn Nets - Washington Wizards 125:118
Cleveland Cavaliers - Milwaukee Bucks 102:114
Philadelphia 76ers - Indiana Pacers 101:113
Memphis Grizzlies - Miami Heat 97:100
Denver Nuggets - OKC 109:98
Portland Trail Blazers - Toronto Raptors 128:122
Sacramento Kings - Golden State Warriors 125:130

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi