Jusuf Nurkić ovakvu noć ne pamti još od juniorskih dana!
Bh. centar je tokom karijere znao briljirati protiv Memphisa, ali sinoćnji nastup će htjeti što prije zaboraviti.

Svakom se može desiti

Jusuf Nurkić ovakvu noć ne pamti još od juniorskih dana!

Bh. centar Jusuf Nurkić sinoćnju partiju protiv Memphis Grizzlisa će htjeti što prije da zaboravi jer mu je bila vjerovatno najgora u karijeri.

Čitava ekipa Portlanda, osim McCalluma, je odigrala očajan meč i na kraju ubacila svega 83 poena te izgubila 92:83 na gostovanju u FedExForum Areni.

Treba odmah reći da je McCallum odigrao fantastičnu partiju i ubacio čak 40 poena čemu je dodao dvije asistencije i pet skokova za 40 minuta provedenih na parketu.

Ipak, svi osim njega su podbacili, a to se posebno odnosi na Jusufa Nurkića. Naš centar od juniorskih dana nije odigrao gori meč. Ubacio je za 30 minuta svega dva poena, a šut iz igre je imao 1 od 15. Istina, imao je čak 10 skokova, ali to svakako ne može baciti sjenu na očajnu šutersku noć. Podbacio je i Lillard koji je ubacio 14 poena ali uz šut iz igre 4 od 18.

Kod Memphisa je najefikasniji bio Conley sa 23 poena, šest skokova i šest asistencija, dok je Jackson dodao 14 koševa.

Portlandu je ovo bio drugi vezani poraz, a u narednom kolu igra protiv Toronto Raptorsa. S druge strane Memphis je upisao pobjedu nakon dva poraza i u narednom kolu će dočekati Miami Heat.

Top Komentari

epa
glavu gore majstore i najboljim se moze desiti ovakva noc...
30 2
NKZ1922
McCollum ili McCallum, Lendo.. :D
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi