Objavljen snimak leta Bryantovog helikoptera neposredno prije pada

Legendarni košarkaš smrtno stradao

Objavljen snimak leta Bryantovog helikoptera neposredno prije pada

A. Čaušević

Kobe Bryant je zajedno sa još osam osoba poginuo u padu helikoptera u blizini Los Angelesa. 

Iako je zbog guste magle vidljivost bila slaba i nisu postojali minimalni uslovi za let Bryant je sa ostatkom posade odlučio da poleti.

Ta odluka se na kraju ispostavila pogrešnom jer je pilot bio poprilično zbunjen zbog vremenskih uslova koji su vladali. To se moglo čuti u snimku razgovora s kontrolnim tornjem. Prvo je helikopter kružio 15 minuta iznad zološkog vrta u Los Angelesu, a zatim je krenuo ka Thousand Oaksu.

Nakon što je pilot dobio upozorenje da leti prenisko on je povećao visinu, ali je onda skrenuo ka planinama u Calabasasu zbog čega je ponovo izgubio na visini. Nakon toga prekinuta je veza s helikopterom koji je nekoliko trenutaka kasnije udario u planinu.

Gusta magla bila je u većini Los Angelesa u nedjelju ujutro, a čak je i policija prizemljila svoje helikoptere jer je vidljivost bila veoma loša. Otprilike u tom trenutku je poletio helikopter u kojem su bili Bryant i još osam osoba.

Dva dana nakon tragične nesreće na društvenim mrežama pojavio se i snimak Bryantovog helikoptera neposredno prije pada. Kao što se na snimku može vidjeti helikopter praktično kruži u mjesto te djeluje da pilot ne zna šta uraditi. Kako je korisnik u opisu objave naveo snimak je nastao 31 minutu prije pada.

Top Komentari

prometej
Valjalo bi da imate i snimak leševa da još koji view dobijete? Šta će snimak leta ljudi koji su poginuli na sportskom portalu? Gori ste od klixa
9 0
Zoilomas
Bitni su svi poginuli, tu nema rijeci, ali.. pošto je Kobe Bryant bio legenda, i todokazana legenda po ponasanju, igri i sto je generaciju motiviso i dao im doznanje da je sve moguce i da ne odustaju od svojih snova. Nikad necu zaboraviti dad je fulio slobodno bacanje i na Bosanski ,ili Balkanski kako hoces, reko “u picku materinu”. Samo jedan jedinstven lik koji je bio izuzetak. Zauvijek cu misliti na tebe A pogotovo kad vidim 24 ili 8cu u košarci.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi