Lešinari jedva dočekali: Cijene ulaznica za derbi Lakersa i Clippersa oborile sve rekorde

Na kraju je meč odgođen

Lešinari jedva dočekali: Cijene ulaznica za derbi Lakersa i Clippersa oborile sve rekorde

E. Čaušević

LA Lakersi potvrdili su jutros da je gradski derbi protiv LA Clippersa koji se trebao igrati večeras odgođen.

Meč gradskih rivala odgođen je nakon tragične smrti Kobeja Bryanta koji je stradao prije dva dana u helikopterskoj nesreći. Pored Bryanta poginulo je još osam osoba među kojima je i njegova 13-godišnja kćerka Gianna.

Smrt jednog od najboljih košarkaša svih vremena žestoko je uzdrmala svjetsku javnost, a posebno Lakerse u kojima je Bryant proveo cijelu igračku karijeru.

Zbog toga je odlučeno da se večerašnji meč protiv Clippersa odgodi i datum odigravanja će uskoro biti poznat. No, lešinari su već iskoristili priliku za ogromu zaradu na ulaznicama za ovaj meč.

Obično mjesta sa kojih se baš i ne vidi najbolje šta se dešava na parketu su koštala 84 dolara, a nakon smrti Bryanta sada na crnom tržištu koštaju čak 1.200 dolara jer svi žele biti prisutni na prvom meču Lakersa u Staples Centru poslije smrti Kobeja.

Naravno, inače su najskuplja mjesta uz parket, a na crnom tržištu ulaznica za takvo mjesto košta nevjerovatnih 28.050 dolara. U historiji NBA lige se nije desilo da su ulaznice za jedan meč toliko skupe.

No, svi oni koji su potrošili novac na ulaznice za ovaj meč se sada kaju jer je utakmica odgođena za neki drugi termin. 

Top Komentari

Ante G.
Ako su oni sa prodajom karata "lesinari" u vasem naslovu, kako bi ste nazvali neki portal, koji je u zadnjih par dana objavio 17.000 clanaka o Brajantu i svemu sto ima veze sa njim?
2 4
DadiG
Jučer, sat vremena prije nego što su objavili da je utakmica odgodjena, najjeftinija karta je bila $8,500. Legalno na Ticketmasteru preko NBA oficijalne stranice.
0 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi