Obradović nezadovoljan: Suđenje nije bilo fer!
EPA

Nakon poraza od Olympiakosa

Obradović nezadovoljan: Suđenje nije bilo fer!

E. Ganibegović

Srbijanski stručnjak Željko Obradović nije bio zadovoljan suđenjem na sinoćnjoj utakmici u kojoj je njegov Fenerbahče poražen od Olympiakosa rezultatom 90:83.

Trener istanbulskog velikana je rekao kako je samo jedan sudija donosio štetne odluke po njegovu ekipu, međutim nije htio da otkrije njegovo ime i prezime.

"Teško je shvatiti neke stvari. Sve odluke na utamici donesene su od strane istog sudije. Vrlo lako su nam svirani faulovi u napadu, a sa druge strane neki očigledni u našu korist nisu dosuđeni. Mislim da ovo nije fer. Do sada smo izgubili jednu utakmicu zbog sudijskih odluka. Nadam se da to nije tačno", izjavio je Obradović, nakon čega je dodao:

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Čestitam publici na podršci, naravno i našem protivniku na pobjedi, a mojim igračima na svemu što su pokušali da učine večeras. Bili smo spremni na tešku utakmici. Ovo je bila manje-više slična utakmica onima koje smo izgubili do sada. Naš glavni problem je bio u tranziciji. Našu igru je upravo to ubilo zajedno sa njihovim ofanzivnim skokovima. Gledali smo dva različita dijela utakmice. Pronašli smo način da se vratimo u igru i moram da kažem da su igrači pokušali da daju sve odsebe u produžetku."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi