Obradović: Pokazali smo karakter

Nakon pobjede Fenerbahčea u polufinalu Eurolige

Obradović: Pokazali smo karakter

Košarkaši Fenerbahčea u ludoj završnici došli su do pobjede nad Laboral Kutxom i plasmana u finale Eurolige.

Turski tim slavio je nakon produžetka, a u finalnom obračunu snaga će odmjeriti sa ekipom CSKA.

Željko Obradvić istakao je nakon meča da nije u potpunosti zadovoljan igrom svojih izabranika, ali da je svakako jako srećan nakon velikog uspjeha koji su postigli. 

"Nismo bili na visini zadatka, pogotovo u napadu, ali smo ipak dobrom odbranom uspjeli da preživimo i izborimo produžetak. Pokazali smo jak karatker u najvažnijem trenutku, što je svakako pohvalno", izjavio je Obradović.

On se dotakao i pojedinačnih učinaka, te je posebno pohvalio igru Bogdana Bogdanovića u produžetku.

"Bogdan je prespavao veći dio susreta, ali se trgnuo na vrijeme. Svi u timu mu vjerujemo, ali mora naučiti da utakmica traje svih 40, a ponekad i 45 minuta", dodao je Obradović.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Ekipe Fenerbahčea i CSKA finalni susret u Berlinu odigraće u nedjelju od 20 časova, dok će prethodno biti odigrana utakmica za treće mjesto između Lokomotiv Kubana i Laboral Kutxe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije