Od sutra košarka u Italiji ponovo bez gledatelja
Foto: EPA

Nove mjere na Apeninima

Od sutra košarka u Italiji ponovo bez gledatelja

U Italiji, najpogođenijoj zemlji koronavirusom u Europi od sutra su na snazi nove epidemiološke mjere. 

Nove mjere prvo će se aplicirati na košarkaške utakmice koje će se od sutra opet igrati 'iza zatvorenih vrata'.

Talijanska vlada usvojila je novi paket mjera i novih restrikcija zbog sve izvjesnijeg novog vala koronavirusa koji dolazi pa tako pravilo koje je do sada dozvoljavalo da na utakmici bude od 200 do 1000 gledatelja, ovisno o regiji ili kapacitetu dvorane više neće važiti. To će opet aktualizirati priču koju su nedavno pokrenuli vlasnici klubova koji su željeli zaustaviti natjecanje koje im bez publike ne donosi nikakvu dobit. 

Više od pola Lega A egzistiralo je od prodaje karata od kojih se dobit kretala od nekih milion, milion i pol eura po sezoni. Štoviše, navodno, jedina dva kluba koja u italiji mogu podnijeti deficit od prodaje ulaznica su Armani iz Milana i Virtus iz Bologne. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi