Odabrana najbolja petorka Eurolige za ovu sezonu

Izbor protekao bez većih iznenađenja

Odabrana najbolja petorka Eurolige za ovu sezonu

S. Grebović

Nakon što je odigran regularni dio Eurolige kao i playoff, saznali smo imena učesnika Final Foura najkvalitetnije košarkaške lige na Starom kontinentu.

Final Four će biti odigran u španskoj Vitoriji od 17. do 19. maja. Prvi polufinalni par čine CSKA i Real Madrid, dok je Efes pobjedom u majstorici nad Barcelonom zakazao prvo tursko polufinale u historiji protiv Fenerbahčea.

Euroliga je pred početak završnice odabrala idealnu petroku dosadašnjeg dijela takmičenja, koja je prošla bez iznenađenja. Nju čine Nick Calathes (Panathinaikos), Will Clyburn (CSKA), Brandon Davis (Žalgiris), Kostas Sluokas i Jan Vesely (Fenerbahče).

Calathes i Vesely su ovu nagradu dobili i prošle godine, dok su ostala trojica po prvi put izabrana u najbolju petorku. Treba reći i to da osmu sezonu zaredom CSKA iz Moskve ima bar jednog igrača u idealnoj petorci, što je još jedan dokaz dominacije ruske ekipe.

Fenerbahče može da se pohvali sličnim dostignućem, pošto je u prethodnih pet sezona bar jedan igrač vicešampiona Evrope bio izabran u najbolji tim.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi