Nisu svi zadovoljni: Euroliga mijenja kalendar

Utiče se na doigravanja u nacionalnim prvenstvima

Nisu svi zadovoljni: Euroliga mijenja kalendar

Asocijacija euroligaških igrača (ELPA) saopštila je da je pokrenuta inicijativa za promjene kalendara takmičenja za narednu sezonu.

Uskoro bi konačni dogovor trebao biti postignut, a neke od prednosti novog kalandara bi trebale biti i olakšana putovanja za ekipe s obzirom da bi ista trebala biti kraća i bolje organizovana.

Također, trebao bi biti smanjen sedmica u kojima se igraju dvije utakmice Eurolige - sa devet na sedam. Sezona bi trebala početi sedmicu dana ranije nego što je to do sada bio slučaj, a završavala bi sedmicu dana kasnije. Tako bi se Final Four igrao od 21. do 24. maja 2020. godine.

Međutim, nisu svi oduševljeni ovakvom inicijativom i najavljenim promjenama. One posebno smetaju Špancima s obzirom da bi se termini završnice Eurolige poklopili sa terminima utakmica play-offa ACB lige.

Zbog toga se oglasio i predsjednik ACB Lige Antonio Martin Espina i poručio da se Euroliga na ovaj način upliće i utiče na nacionalna prvenstva.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

"Ovaj potez mijenja prostor planiran za doigravanja u nacionalnim ligama", poručili su iz ACB lige.

Iz ACB lige su apelovali i da se u budućnosti ovakva pitanja rješavaju na zajedničkim sastanicma predstavnika Eurolige i FIBA-e kako bi se pronašle solucije za komplikovan raspored različitih takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti