Odgođena utakmica između OKK Čelik i HKK Čapljina
OKK Čelik nakon pet godina i povratka u društvo najboljih bh. klubova igra sjajno i imaju velike šanse da izbore Ligu 6

Klub iz Čapljine treći put u izolaciji

Odgođena utakmica između OKK Čelik i HKK Čapljina · Saznajemo

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon 17.kola u košarkaškoj Premijer ligi za muškarce na vrhu tabele nalazi se ekipa OKK Čelik sa 24 boda na svome kontu. Zeničani su najljepša priča ovogodišnje sezone, a crno-crveni nakon pet godina i povratka u društvo najboljih bh. klubova igraju sjajno, te imaju velike izglede da uđu u Ligu za prvaka.

Zeničani su u prošlom kolu u gostima nakon dva produžetka savladali tim Mladosti, te su još jednom pokazali karakter i mentalnu snagu. Izabranici Josipa Pandže u sjajnoj atmosferi ovog vikenda trebali su u zeničkoj Areni dočekati ekipu Čapljine.

Kako saznaje naš portal zbog loše epidemiološke situacije u HKK "Čapljina" ova će se utakmica umjesto 6. februara odigrati sedam dana poslije, odnosno 13. februara od 17 sati u zeničkoj Areni. Zanimljivo da je ovo treći put u ovoj sezoni da je ekipa Čapljine u izolaciji.

Nakon 15 odigranih utakmica Čelik je na omjeru od devet pobjeda i šest poraza, dok je Čapljina nakon 13 odigranih utakmica na omjeru od sedam pobjeda i šest poraza. U prvom meču igranom u Čapljini između ovih ekipa, ekipa Čapljine je slavila 80:75, iako su Zeničani bili jako blizu trijumfa.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Nema sumnje da nas očekuje zanimljiv meč narednog vikenda, klubova koji će se boriti za gornji dio tabele, odnosno ulazak u Ligu za prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi