Odgođeno takmičenje i u košarkaškoj A1 ligi

Zbog koronavirusa

Odgođeno takmičenje i u košarkaškoj A1 ligi

Endin Čaušević

Epidemija koronavirusa stvorila je veliku pometnju u cijeloj Evropi.

Zbog prevencije širenja koronavirusa i vlasti u BiH odlučile su uvesti velike mjere zabrana, a posebno se to odnosi i na sportske događaje u našoj zemlji.

Nakon što je potvrđeno da se Premijer liga BiH odgađa na 15 dana ubrzo nakon toga stigla je i obavijest da se odgađa i takmičenje u košarkaškoj A1 ligi naše zemlje.

"Obavještavamo vas da je nakon konsultacija sa klubovima učesnicima A1 lige donesena odluka da se privremeno prekine takmičenje u A1 ligi Bosne i Hercegovine.

Uzimajući u obzir trenutnu situaciju prouzrokovanu pojavom korona virusa ( COVID -19 ) i preporuka nadležnih ministarstava i kriznih štabova, mišljenje većine klubova je da zdravlje svih učesnika takmičenja mora biti prioritet.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Nastavit će se pratiti razvoj događaja, kao i upute i odluke koje nadležne ustanove budu propisivale i zajednički donijeti odluka o nastavku prvenstva.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja", navodno se u saopštenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi