Viđena nova drama na ponovljenoj utakmici A1 lige

Zaista nevjerovatno

Viđena nova drama na ponovljenoj utakmici A1 lige

S. Grebović

Košarkaši KK Brčko Distrikta i KK IBU Spartans odigrali su ponovljenu utakmicu 10. kola A1 lige BiH za košarkaše u kojoj su na kraju bili bolji gosti iz Živinica rezultatom 85:74.

Kao što smo ranije pisali, rukovodstvo lige je odlučilo da susret 10. kola A1 prvenstva BiH u kojem su Živiničani slavili u Brčkom sa 80:79, bude ponovljen. 

Naime, na snimci je ustanovljeno da je na toj utakmici gostujući igrač Rusmir Grošić nagazio liniju za tri poena nakon čega sudije sviraju tri slobodna bacanja u trenucima dok se lomio rezultat. Osim toga, na snimku se jasno vidjelo i da je prije šuta isti igrač napravio očiglednu grešku u koracima. Sudijski par sa tog susreta Efendić i Bekrić je kažnjen sa po tri utakmice nedelegiranja uz novčanu kaznu u iznosu od 50KM. 

Rukovodstvo lige je odlučilo da novi termin odigravanja ove utakmice bude na današnji dan, 20. januara sa početkom u 16 sati. Susret je počeo u predviđeno vrijeme, a njega su od samog starta bolje otvorili gosti koji su prvu dionicu riješili u svoju korist rezultatom 24:22. 

Početkom druge četvrtine gosti pojačavaju ritam i odlaze na visokih plus 15, a onda se desila jedna krajnje bizarna situacija. Gostujući košarkaš Ado Korkutović je nakon kontre zakucao loptu u koš uslijed čega je došlo do pucanja stakla na tabli. Domaći nisu imali rezervnu konstrukciju, pa je susret morao biti premješten u dvoranu Ekonomske škole u Brčkom.

To je uslovilo da se utakmica oduži na puna tri i pol sata, a na kraju ovog maratonskog meča ponovno je bila bolja ekipa IBU-a, koja je slavila sa 85:74. Najefikasniji igrač susreta bio je upravo Ado Korkutović sa 28 ubačaja, a sjajno su ga pratili Grošić sa 17, te Mestrić sa 15 koševa.

Kod domaćih je prednjačio Igor Stevanović sa 22 postignuta poena.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Top Komentari

Honduras
Vikinzi jarane nisu igrali na ovakvim koševima
3 0
Honduras
Ludilo
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi