Odličan nastup Marice Gajić u novoj pobjedi Hataya
Bh. reprezentativka odigrala sjajan susret

9. kolo prvenstva Turske za košarkašice

Odličan nastup Marice Gajić u novoj pobjedi Hataya

E. Dindić

U okviru 9. kola Prve lige Turske za košarkašice sastali su se Adana Basket i Hatay BSB naše Marice Gajić. Nakon velike borbe slavio je Hatay rezultatom 83:70. 

Nakon prvog perioda domaći sastav imao je prednost od 23:17. Hatay uzvraća u drugom periodu koji dobija 26:16, te na poluvrijeme odlazi sa prednošću od 43:39.

Treći period dobijaju domaće košarkašice sa 19:17, te nakon 30 minuta rezultat je glasio 62:58 u korist ekipa Hataya.

Četvrti period sjajnom igrom posebno u odbrani rješavaju gošće rezultatom 23:12, za konačnih 80:73.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

Bh. reprezentativka Marica Gajića na parketu provela je 25 minuta te za to vrijeme postigla 19 poena i dodala 12 skokova, te bila jedna od najzaslužnijih za pobjedu svog tima.

Ekipu Adane u ovom susretu predvodile su  Marginean sa 19 i Boyd sa 17 poena. U redovina gošći najefikasnija je  bila Abdelkader koja je susret završila sa 24 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije