Odlična igra i slavlje Sparsa u Nikšiću
Ekipa Marka Trbića odigrala je odličan meč i na kraju je došla do sedme pobjede u sezoni (Foto: ABA)

Sarajevski tim nastavio sa odličnim igrama

Odlična igra i slavlje Sparsa u Nikšiću

M. Šljivak

Sarajevski Sparsi savladali su u 9. kolu ABA 2 lige kao gosti u Nikšiću ekipu Sutjeske rezultatom 67:74.

Domaći igrači su bolje ušli u meč. Imali su prednost tokom kompletne prve dionice koji su na kraju dobili (20:18), ali su Sparsi serijom 8:0 otvorili drugu dionicu i došli su do plus šest u jednom trenutku (20:26).

Međutim, domaći košarkaši uzvraćaju serijom od 9:0 i vraćaju prednost na svoju stranu. Sparsi im nisu dozvolili da se odvoje, pa se na odmor otišlo neriješenim rezultatom, 34:34.

U nastavku Sparsi igraju zaista odlično. Posebno se to odnosi na treći period kada su domaće limitirali na samo 10 poena, pa su nakon 30 minuta imali prednost od deset razlike, 44:54.

Povratka ekipi Sutjeske u meč nije bilo. Sparsi su u posljednjoj dionici lagano priveli meč kraju i došli su do nove pobjede u ABA 2 ligi.

Nemanja Protić je sa 17 poena predvodio Sparse u ovom meču, Adi Zahiragić je dodao 10, a Draško Albijanić 10. Kod domaćih Radosav Spasojević je ubacio 23 poena.

ABA liga, 9. kolo:

Sutjeska - Spars 67:74 (20:18, 14:16, 10:20, 23:20)

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sutjeska: Goranović 1, Pavlićević 9, Vulević, Knežević 7, Vuković, Ćalić, Vujević 2, Raičković, Spasojević 23, S. Vuković 2, Hadžibegović 13, Lalović 10.

Spars: Durmo 4, Zahiragić 12, Vrabac 7, Jovanović 6, Grubelič, Manjgafić 5, Kamenjaš 7, Protić 17, Albijanić 10, Bašić, Mazalin, Glogovac 6.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti