Sjajan meč u Mejdanu: Sloboda nakon drame savladala Sparse
Sarajevski tim je imao dobijenu utakmicu u Tuzli, ali su na kraju u ključnim momentima zakazali i poraženi su u Mejdanu

Drugi poraz u sezoni sarajevskog tima

Sjajan meč u Mejdanu: Sloboda nakon drame savladala Sparse

M. Šljivak, foto: E. Dindić

Košarkaši Slobode pobijedili su večeras u Tuzli ekipu Sparsa 85:84 u duelu 6. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Jako dobar meč viđen je u Mejdanu, a na kraju je domaći tim preokretom došao do trijumfa u ovom duelu.

Sloboda je dobila prvu dionicu (22:20), ali su u drugom periodu na parketu postojali samo Sparsi koji sjajnom igrom na odmor odlaze sa 12 poena prednosti, 37:49.

Ipak, u nastavku je tim Josipa Pandže odličan. Treći period su posebno dominantno odigrali. Dobili su treći period (27:15), te se u posljednju dionicu ušlo neriješenim rezultatom, 64:64.

Posljednja dionica donosi odličnu košarku. Igralo se koš za koš i utakmica je do samog kraja bila veoma neizvjesna.

U ključnim trenucima domaći igrači su bili smireniji. Uspjeli su prelomiti meč u svoju korist i na kraju doći do pobjede u ovom duelu.

Emir Čerkezović je u pobjedničkom sastavu ubavio 18 poena, Hasandić je odao 17, a Božović 16 koševa. Sa druge strane Draško Albijanić je ubacio 19 poena.

Prvenstvo BiH:

Sloboda - Spars 85:84 (22:20, 15:29, 27:15, 21:20)

SLOBODA: Lasetović, Jakupović 7, Čerkezović 18, Hasandić 17, Naletilić 14, Dedajić, Omerović, Mirković, Hrnčić 3, Božović 16, Islamović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

SPARS: Durmo, Zahiragić 3, Vrabac 9, Jovanović 7, Grubelič 10, Manjgafić 2, Kamenjaš, Protić 11, Albijanić 19, Bašić 4, Mazalin 10, Glogovac 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi