Održan sastanak za podršku sportu u Kantonu Sarajevo
Prisutnim su se obratili i predsjednik KO SDA Sarajevo Fikret Prevljak, načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić, načelnik opštine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik, gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka

Održan sastanak za podršku sportu u Kantonu Sarajevo

E. Čaušević

Dešavanja u KK Bosna, klubu koji je deklarativno ponos svih Sarajlija, a de fakto odbačeno pastorče koje niko ne želi u svojoj blizini vratila su u fokus problematiku institucionalnog finansiranja sarajevskih sportskih klubova.

Studente su za sada uz brojne pojedince i organizacije koje kupuju zlatne i srebrne članske karte podržali i načelnik opštine Centar Nedžad Ajnadžić i Gradonačelnik grada Sarajeva Abdulah Skaka sredstvima koja pokrivaju kotizacije za takmičenje u novoj sezoni.

Međutim, za kvalitetno rješenje i stvarni kvalitetan nastup u narednoj sezoni KK Bosni je potrebno mogo više, od sredstava kojima će obezbjediti angažman kvalitetnih igrača, preko finansiranja trenažnog procesa, priprema i još mnogo toga što čini preduslove da se jedan sportski klub izbori za dostojanstven nastup na velikoj sceni.

Povodom toga, danas je u hotelu Hills održan sastanak za podršku sportu u Kantonu Sarajevo kojem su prisustvovali predstavnici klubova KK Bosna, FK Sarajevo, FK Željezničar, ORK Bosna i RK Vogošća, a sastankom je rukovodio ministar kulture i sporta u Vladi KS Kenan Alikadić.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Prisutni su zaključili kako je neophodno osigurati sredstva za podršku sportskim kolektivima na nivou kantona kako bi mogli osigurati tekuće poslovanje i nesmetano krenuti u novu sportsku sezonu.

Zaključci sastanka su izrada strategije za sistematsko rješenje problema sporta u Kantonu Sarajevo, a ministar kulture i sporta Kantona Sarajevo Kenan Alikadić, naglasio je da je nulti prioritet zakon o sportu na nivou kantona Sarajevo.

Top Komentari

rabodimis
Valjda su ozbiljni, mislim red bi bio.. Obicno se najedu, napiju, izgovore par zaj*banih recenica za mase.. i pojede vuk sve i jednog magarca...
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi