Održana promocija monografije "Raza - stanovnik Kuće slavnih"

Održana promocija monografije "Raza - stanovnik Kuće slavnih"

E. Dindić

U kristalnoj dvorani Hotela Tuzla sinoć je održana promocija monografije "Raza – stanovnik Kuće slavnih“ novinara Ekrema Avdića.

Biranim riječima govorili su o knjizi , odnosno, o Razi Mujanović kao svjetskoj igračici, govorili su prvi načelnik Tuzle Selim Bešlagić, novinar Miroslav Petrović, te autor Ekrem Avdić.

Novinar i autor monografije Ekrem Avdić bio je vidno zadovoljan zbog velikog broja prisutnih na promociji , a i biranim riječima je govorio o Raziji Mujanović.

"Razu poznajem od rođenja, a sa 14 godina sam je doveo u KK Jedinstvo Aidu. Njena karijera trajala je 27 godina i teško da će to neko ponoviti. Tri puta je proglašavana najboljom košarkašicom Evrope, okitila se srebrenom olimpijskom i medaljom sa svjetskog prvenstva. Ima četiri evropske titule, te trofeje sa 15 nacionalnih prvenstava. Igrala je u Italiji, Španiji, Hrvatskoj, Mađarskoj, Brazilu i Sjedinjenim Američkim Državama", kazao je Avdić.

Svoje oduševljenje nije krila ni stanovnica kuće slavnih Razija Mujanović prilikom obraćanja prisutnim na promociji, ali i svim ljubiteljima košarke i sporta u Bosni i Hercegovini i šire.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (Ž):

"Ništa nije oduzeto, a ni dodano. Navedeno je baš onako kako se sve odvijalo tokom moje duge košarkaške karijere. Drago mi je da je knjigu pisao čovjek koji je od samih početaka moje karijere bio tu i koji poznaje kompletan moj sportski put“, izjavila je Mujanović

Knjiga je štampana na engleskom i bosanskom jeziju u tiražu od 1.000 primjeraka, a promocije će, kako je najavljeno, biti održane u Sarajevu, Zagrebu, te drugim gradovima u BiH i inozemstvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti