Oglasili se iz Košarkaškog saveza RS: Promijenite odluku, neka se igra Liga 13
Foto: KSRS

KSRS dao rok za izmjene

Oglasili se iz Košarkaškog saveza RS: Promijenite odluku, neka se igra Liga 13

Prošle sedmice je u hotelu Hollywood na Ilidži održan žrijeb nove sezone Prvenstva BiH i u muškoj i ženskoj kategoriji.

Žrijebanju parova nisu prisustvovali klubovi iz entiteta Republika Srpska. Oni su žrijeb bojkotovali jer nije uvažen zahtjev Igokee da ne igra prvi dio prvenstva zbog obaveza u ABA Ligi i FIBA Ligi prvaka, već da se priključi u drugom.

Danas su stiže i zvanično saopštenje iz Košarkaškog saveza RS.

"Na 4. (vanrednoj) sjednici Izvršnog odbora Košarkaškog saveza Republike Srpske, održanoj dana 08.09.2020. godine u Banja Luci, a na kojoj su prisustvovali i predstavnici košarkaških klubova koji učestvuju u Prvenstvu BiH / M-Ž (predstanvici 5 muških i 4 ženska kluba), Članovi Stručnog savjeta KS BiH / muškarci i žene, Člana KS BiH iz KSRS, te predstavnici Ministarstva porodice, omladine i sporta, jednoglasno su usvojeni sljedeći zaključci:

1. Uvažavajući interese svih klubova koji imaju pravo nastupa u Prvenstvu BiH, kako iz Republike Srpske, tako i ostalih klubova, rukovodeći se organizacijskim, finansijskim i prije svega sportskim razlozima, predlaže se Sistem takmičenja u Prvenstvu BiH / muškarci na način da se u drugo dijelu odigra Liga 13, a da se ekipa koja igra dva takmičenja (FIBA i ABA) uključi u drugom dijelu lige.

Ove sezone je to KK Igokea, a da ovaj princip bude pravilo za naredne takmičarske sezone, te da se na ovaj način dopune Propozicije takmičenja za Prvenstvo BiH.

2. Zahtijeva se održavanje vanredne sjednice Upravnog odbora KS BiH, te donošenje neophodnih odluka za takmičenje (Sistem takmičenja, kalendar takmičenja, Propozicije takmičenja, te imenovanje Komesara.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

3. Rok sa donošenje odluka i usvajanje predloženog Sistema takmičenja je do 11.09.2020. godine (petak).

Do navedenog roka klubovi iz Košarkaškog saveza Republike Srpske se neće prijavljivati za Prvenstvo BiH, niti će izvršavati obaveze prema KS BiH", stoji u saopštenju Košarkaškog saveza RS.

Top Komentari

Ters
pa ne morate igrati, ugasite klubove, ne trebate nam
4 0
rabodimis
Nek bojkotuju.. Moze se Igokea pozdravit sa ABA ligom i Evropom sljedece godine.. KSRS postoji samo u njihovim glavama, samo je KS BiH-e medjunarodno priznat i samo preko tog saveza mogu negdje otic... Treba citava drzava gurat naku Igokeu i ispunjavat dodikove hirove..
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi