Oglasio se i otac Anthonyja Davisa: Samo ne tamo...
(Foto: EPA) Krajnji rok za trejdove u NBA ligi je 7. februar

Čitav NBA u iščekivanju velikog trejda

Oglasio se i otac Anthonyja Davisa: Samo ne tamo...

Menadžer Anthonyja Davisa je u ponedjeljak obznanio da njegov klijent želi trejd, te da ne misli prihvatiti produženje saradnje sa New Orleans Pelicansima, bez obzira što bi se radilo o "supermax" ugovoru.

Odmah se počelo špekulisati o novoj destinaciji sjanog krilnog centra, koji očigledno želi u franšizu sa kojom će se moći boriti za šampionski NBA prsten.

U prvi plan su vrlo brzo "skočili" Los Angeles Lakersi, ali i New York Knicski i Boston Celticsi.

Svojih najvećih uzdanica u zmajenu za "Obrvu" spremni su se odreći Brooklyn Netsi, ali se i dalje najviše šanse za realizaciju trejda daje Lakersima.

Novinar američkog ESPN-a Adrian Wojnarowski je saopštio da je od Lakersa stigla i zvanična ponuda za trejd, te da franšiza iz Grada anđela Pelicansima nudi Lonza Balla, Kylea Kuzmu, Rajona Ronda, Michaela Beasleyja i pik prve runde drafta za Davisa.

Ponuda je to o kojoj će Pelicanci morati itekako razmisliti, a ako pitate oca Anthonyja Davisa, ponuda koju nikako ne treba razmatrati je ona potencijalna iz Bostona.

"Boston... Nikada ne bih želio da moj sin igra za Boston, poslije onoga što su uradili Isaiah Thomasu... Nema lojalnosti... Momak im je dao srce i dušu, a oni su ga trejdovati", poručio je Anthony Davis Sr.

Davis Senior je dodao i da je ovo samo njegovo razmišljanje, a ne razmišljanje njegovog sina.

Podsjetimo, Celticsi su miljenika navijača, Thomasa, uključili u trejd paket za Irvinga. I to u vrijeme kada se Thomas oporavljao od teške povrede kuka.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi