Ognjen Kuzmić se na parket vraća mnogo brže nego što se mislilo

Nakon teške saobnraćajne nesreće

Ognjen Kuzmić se na parket vraća mnogo brže nego što se mislilo

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić oporavlja se sjajno nakon teške saobraćajne snesreće koju je doživio sredinom ovog mjeseca.

Kuzmić, koji je tom prilikom zadobio teške povrede glave i grudnog koša, izašao je iz bolnice nakon samo 10-ak dana i već je počeo da hoda.

Izvor blizak košarkašu kaže kako se predviđa njegov povratak na teren i prije početka drugog dijela sezone.

"Ognjenov oporavak ide mnogo bolje nego što je iko očekivao. On je samo deset dana poslije nesreće izašao iz bolnice i šetao gradom, što je zaista nevjerovatno. Ako tako nastavi, postoje velike šanse da se vrati na teren do početka drugog dijela sezone. Naravno, ukoliko ne bude nekih komplikacija u narednom periodu", kaže pomenuti izvor srbijanskim medijima.

Ipak, iz kluba kažu kako je povratak na parket trenutno u drugom planu.

" On se dobro oporavlja i u stalnom je kontaktu sa doktorima. Redovno ide na kontrole i sve ide nabolje. Što se tiče povratka na teren, zasad niko ne može precizno da kaže kad će se to dogoditi. Ipak se radi o povredama glave i grudnog koša, a to nije nimalo naivno. Teško je u takvoj situaciji davati nekakve prognoze", kazao je glasnogovornik kluba Igor Vujičin.

Inače, Kuzmić, koji trenutno ima 29 godina, rođen je u Bosni i Hercegovini (Doboj), a tokom karijere igrao je između ostalog za Borac iz Banja Luke i Čelik. Okušao se i u NBA ligi gdje je 2015. godine sa Warriorsima osvojio prsten. Kasnije je igrao za Panathinaikos, Zvezdu i Real Madrid, a u beogradski klub se vratio ovog ljeta nakon što je u Realu odradio dvije sezone.

Top Komentari

IslamskaBosna1988
govno izdajnicko
0 1
infinity2612
Tacno se vidi da je s njim zbog ljubavi
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti