Kreće oporavak Ognjena Kuzmića

Košarkaš Zvezde se budi iz kome

Kreće oporavak Ognjena Kuzmića

M. Šljivak

Košarkaš Crvene zvezde Ognjen Kuzmić doživio je prije nekoliko dana stravičnu saobraćajnu nesreću u blizini Prijedora.

Kuzmić je pretrpio teške povrede glave i grudnog koša. Njegovo stanje je bilo izuzetno teško i prethodnih dana je trajala borba za njegov život.

Jučer je 29-godišnji košarkaš podvrgnut i operaciji gornje vilice. Sve je prošlo jako dobro, a danas mu je urađen novi detaljan pregled skenerom.

Pregledi glave i pluća pokazali su da nema pojave novih procesa i komplikacija povreda glave. Rezultati su veoma dobri i ljekari su ga odlučili probuditi iz indukovane kome.

To je svakako veoma dobra vijest za košarkaša rođenog u Bosni i Hercegovini, a sada počinje borba za njegov potpuni oporavak.

Kuzmić je protekle dvije godine proveo u Real Madridu. Ipak, boravak u glavnom gradu Španije obilježile su mu teške povrede zbog kojih je igrao jako malo.

Potražite više informacija na temu ABA liga:

Odlučio se ovog ljeta vratiti u Zvezdu, ali vjerovatno ga još dugo vremena nećemo gledati na parketu.

Pored Reala i Zvezde u karijeri je još igra za Panathinaikos, Golden State Warriorse, Joventug, Čelik, Borac...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti