OKK Čelik doveo Bećirovića i kompletirao ekipu za narednu sezonu
Bećirović je prošle sezone bio jedan od najboljih igrača sarajevske Bosne, koja je sezonu završila na prvoj poziciji u A1 ligi

Bugojanac potpisao na godinu plus godinu

OKK Čelik doveo Bećirovića i kompletirao ekipu za narednu sezonu · Zvanično

D. Kurbegović

OKK Čelik iz Zenice ponovo će nakon pet godina igrati u Premijer ligu BiH. Zeničani su uvjereni da se ovaj put neće samo jednu sezonu zadržati u društvu najboljih bh.ekipa, nego da će biti stabilan član elite.

Stručni štab na čelu s Josipom Pandžom odradilo je dobar posao kada je u pitanju ljetni prelazni rok. Dovedena su ciljana pojačanja, a danas je klub potvrdio i dolazak posljednjeg igrača, čime je zaokružen igrački kadar za narednu sezonu.

Novi igrač OKK Čelik, je 24-godišnji Meris Bećirović. Ovaj košarkaš svoju karijeru je počeo u bugojanskoj Iskri, igrao je još za zenički Nets, Vitez, a jednu sezonu je proveo u Italiji.

Prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača sarajevske Bosne, koja je izborila povratak u Premijer ligu. Bećirović igra na poziciji beka-šutera, a sa Zeničanima je potpisao ugovor na godinu plus godinu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Pozvao me trener Pandža, sa njim sam surađivao i u Vitezu. Čeliki je veliki klub, gradi se lijepa priča, a uslovi su sjajni", kazao je Bećirović za SportSport.ba.

Podsjetimo prije Bećirovića, Zeničani su potpisali i Milivoja Božovića, Harisa Ćurevca, Ermina Dedića i Srđana Gavrića Đukana Đukanovića, te nekolicine mlađih i talentovanih igrača iz ostalih zeničkih klubova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi