OKK Čelik je najljepša priča dosadašnjeg dijela sezone
Zeničani igraju sjajno nakon povratka u društvo najboljih bh. ekipa, očekivanja su da će crno-crveni uspjeti izboriti Ligu 6 za prvaka BiH

Vratili se nakon pet godina u najviši rang takmičenja

OKK Čelik je najljepša priča dosadašnjeg dijela sezone

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Nakon 17. odigranih kola u košarkaškom prvenstvu BiH, zenički “Čelik” je prvi na tabeli sa 24 poena. Zeničani doduše imaju dvije utakmice više od drugoplasirani Sparsa, ali bez obzira na to, crno-crveni igraju sjajnu sezonu, nakon što su poslije pet godina ušli u društvo najboljih bh. klubova.

Da su prije početka sezone predviđali da će Čelik nakon 17. kola biti lider na tabeli, vjerovatno bi se mnogi nasmijali, ali realnost je da tim Josipa Pandže igra sjajnu sezonu, te su najljepša priča u ovoj sezoni.

S odličnim igrama i nizom od četiri uzastopne pobjede porasle su i ambicije Čelika. Sve glasnije se razmišlja o Ligi 6 za prvaka.

Šef struke Josip Pandža stoji čvrsto na zemlji i pokušava da igrači ne ulaze u nekakve euforije jer je liga veoma izjednačena i jedna ili dvije utakmice mogu promijeniti mnogo toga u drugom pravcu. Odgoda utakmice protiv Čapljine nije im došla u pravo vrijeme.

"Izgledamo dobro na terenu, nemamo ozljeda i bolesti za razliku od nekih drugih ekipa. Dobro smo fizički spremni, imamo najbolju atmosferu u ligi. Neke utakmice smo izgubili u završnici i sada nam se to vraća, a stvarno je lijepo vidjeti “Čelik” na prvom mjestu. Nije realna postavka na tabeli jer Spars ima dvije utakmice manje, ali generalno drugo, treće mjesto je realno što je iznad svih očekivanja. Mi smo u nizu od četiri uzastopne pobjede i nama pauza ne odgovara, međutim maksimalno smo tolerantni prema problemima u kojima se nalazi Čapljina. Nadamo se da i mi nećemo imati problema, ispali smo iz ritma zbog te pauze. Oni su maksimalno ozbiljna ekipa i to ce naredne subote biti veoma bitna utakmica za nas", ističe Pandža.

Kada je u pitanju plasman u Ligu 6, u stručnom štabu “Čelika” još ne razmišljaju o pojačanjima.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

"Još nismo izborili Ligu 6 tako da ne možemo o tome razmišljati. Moramo biti oprezni i razmišljati od utakmice do utakmice. Odlična atmosfera je u klubu maksimalno zalaganje na parketu je kada su u pitanju igrači i trenutna pozicija na tabeli potvrda su da imamo kvalitetan tim koji naporno radi iz dana u dan. Nadam se da ćemo nastaviti našu lijepu priču i u narednim utakmicama", kazao je Josip Pandža.

OKK Čelik ovog vikenda trebao je odigrati svoj naredni meč protiv HKK Čapljina, ali je isti odgođen zbog bolesti, odnosno izolacije pojedinih članova stručnog štaba i igrača ekipe Čapljine. Ovaj duel bi se prema najavama trebao odigrati 13. februara, ali zvanična potvrda će biti donijeta naredne sedmice.

Top Komentari

celikze
Bravo Celik...igrao si YU prvu ligu...nikada necu zaboraviti prva 3/4kola svi padaju na Bilimiscu od Cibone Uugoplastike koje je to iznanedjenje bilo a onda stupaju sudije na scenu neke kazne i stimanje Spartaku itd. dovoljno je reci Zoran Savic pa Ljojo Bajramovic busili koseve bilo nekada
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi