OKK Čelik krenuo s pripremama za narednu sezonu
Zeničani su imali sjajnu sezonu iza sebe, te se očekuje da i naredne budu u vrhu naše košarke

Pandža kao i prošle sezone želi maksimalno iskoristiti ovo ljeto

OKK Čelik krenuo s pripremama za narednu sezonu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaški klub Čelik jučer je i krenuo s pripremama za narednu sezonu. Zeničani su prvi tim u našoj zemlji koji je krenuo s pripremama za novu sezonu, a to su uradili i prošle sezone, te su na kraju sezone ostvarili sjajan rezultat. Čelik je nakon dugo godina igrao Ligu za prvaka, te je svojim odnosom i igrom na terenu oduševio sve ljubitelje košarke u našoj zemlju.

Trener Josip Pandža poznat je po tome što voli da mnogo da radi, on je jučer krenuo s pripremama u prvoj fazi uglavnom s mlađim košarkašima

„Kada smo potpisali ugovor dogovorili smo da “Čelik” najviše radi u državi i toga ćemo se držati. Moramo raditi više od drugih, jer možemo da platimo manje od drugih. Nakon jedne sezone gdje smo napravili spektakularan rezultat postali smo mamac za neke igrače“, izjavio je trener Josip Pandža.

Košarkaši “Čelika” ovogodišnju povratničku sezonu u društvu najboljih završili su na trećem mjestu..

„Uprava Kluba je uradila veliki dio posla, međutim u pandemiji, u godini krize, gdje nije bilo publike i sponzora, klub se teško finansira. Sigurno da smo mi u odnosu na ulaganja premašili rezultat, a ušli smo sa puno skupljim ekipama u završnicu i teško je očekivati da ćemo na mala ulaganja da pravimo ozbiljan rezultat. Moramo imati “Čelik” koji je stabilan i treba nam pomoć šire društvene zajednice“, naglasio je u svom izlaganju Pandža.

Crnogorski centar Milivoje Božović među prvima je produžio ugovor s Čelikom. U Čeliku su u toku pregovori o produženju ugovora s još nekoliko igrača iz prošle sezone, ali imena ne žele objavljivati dok ne postignu konačan dogovor o potpisu ugovora.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

„Ono što je meni bitno, potpisali smo Božovića oko čega ćemo graditi roster. Pokušat ćemo što više zeničkih momaka da gurnemo u vatru. Znamo da je jako takmičenje, a ti momci su predani radu i neki su već dobili određenu minutažu. Generalno veliki rad neće nikoga da iznevjeri“, optimista je trener Pandža.

Prema planu priprema ekipa će raditi pet sedmica, a narednih dana bit će proširen roster igrača u trenažnom procesu. Početak kolektivnih pripremama planiran je sredinom augusta.

Promo

Top Komentari

celikze
bravo Pandza
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi