OKK Čelik protiv KK Bošnjak ostvario šestu pobjedu u nizu
Križanović je i danas bio veoma raspoložen za igru, te je bio najbolji strijelac domaće ekipe, koja je upisala šestu pobjedu u nizu

A1 liga, 19.kolo

OKK Čelik protiv KK Bošnjak ostvario šestu pobjedu u nizu

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika danas su u dvorani na Bilmišću dočekali ekipu Bošnjaka u okviru 19.kola A1 lige, a na kraju sigurnu i uvjerljivu pobjedu slavili su domaći košarkaši rezultatom 83:51.

Čelik je u ovaj duel ušao s omjerom od 13 pobjeda i pet poraza, dok je ekipa Bošnjaka u Zenicu došla s omjerom od 10 pobjeda i osam poraza.

Zeničani su utakmicu ušli veoma dobro i agresivno što im je donijelo vodstvo od samog početka, dok su gosti u prvih pet minuta utakmice postigli samo četiri poena. Ipak Zeničani su nešto opuštenije odigrali posljednje dvije minute, što su gosti iskoristili te smanjili vodstvo. Prva četvrtina okončana je 17:13 za ekipu Čelika.
U drugoj četvrtini domaći košarkaši su ubacili u brzinu više, a posebno su bili raspoloženi u napadu. Gosti nisu imali rješenje za raspoložene Avdibegovića, Kesu i Varupu. Na odmor se otišlo pri vodstvu Zeničana rezultatom 45:22.

U trećoj četvrtini domaći košarkaši igraju ponovo sjajnu odbranu, a gosti za to nisu imali rješenje. Trener Pandža dao je priliku i ostalim košarkašima s klupe, što su oni veoma dobro iskoristili Kraj treće četvrtine okončan je rezultatom 61:29 za domaće košarkaše.
U posljednjoj četvrtini lagana igra domaće ekipe, svi igrači su dobili priliku, te su utakmicu priveli uvjerljivo u svoju korist. Na kraju je bilo 83:51 (17:13, 28:9, 16:7, 22:22) za ekipu Čelika.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci, Ranko Križanović upisao je 16 poena i pet skokova, Mirza Keso dodao je 11 poena, dok je Namir Varupa ubacio 10 poena uz šest skokova. U redovima ekipe Bošnjaka, Dženan Jalpak ubacio je 14, dok je Asmer Halilović dodao 12 poena.

Čeliku je današnja pobjeda bila ukupno 14 u prvenstvu i šesta u nizu, te uz pet poraza na svome kontu čvrsto drže drugu poziciju na tabeli iza sarajevske Bosne.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi