OKK Čelik na krilima Muratovića i Križanovića do pobjede nad KK Konjic
Križanović i Muratović su večeras bili neriješiva enigma za gostujuću odbranu

A1 liga, 15.kolo

OKK Čelik na krilima Muratovića i Križanovića do pobjede nad KK Konjic

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika večeras su u zeničkoj Areni u okviru 15.kola A1 lige pobijedili tim Konjica rezultatom 84:65.

Zeničani su se morali dobro oznojiti kako bi večeras stigli do jubilarne 10 pobjede u prvenstvu, budući da ekipa Konjica i pored trenutne pozicije na tabeli nije loša ekipa, te svakome može napraviti probleme.

Čelik je sjajno ušao u utakmicu, te na krilima Muratovića riješio prvu četvrtinu u svoju korist rezultatom 26:16. Veliki pad Zeničana u nekoliko minuta druge četvrtine bilo je dovoljno da gosti naprave seriju od 15:3 i pređu u vodstvo 29:31. To je naljutilo domaćeg trenera koji je zvao minutu odmora, što se pokazalo kao pravi potez. Nakon toga Čelik pravi nevjerovatnu seriju te na odmor odlazi s vodstvom 48:33.

U trećoj četvrtini gosti su se pokušali vratiti u utakmicu, te spustiti razliku domaćina ispod 10 poena razlike. Međutim, danas su u napadu veoma raspoloženi bili Muratović i Križanović, za koje gosti jednostavno nisu imali rješenje, iako je u redovima gostiju odličan bio i Amerikanac Pat Tayler, inače bivši košarkaš Čelika. Treća četvrtina okončana je rezultatom 63:52 za ekipu Čelika.

U posljednjoj četvrtini domaćini su zadržali prednost, te sigurno priveli meč krajz u svoju korist. Na kraju je bilo 84:65 (26:16, 22:17, 15:19, 21:13) za Čelik.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Kada su u pitanju najbolji pojedinci u pobjedničkoj ekipi, Nedžad Muratović je bio sjajan sa 28 poena i osam skokova, odličnu partiju imao je i Ranko Križanović sa 20 poena i 13 skokova. U redovima ekipe Konjica, Pat Tayler je ubacio 19 poena uz sedam skokova.

Današnja pobjeda Čelika bila je 10 u sezoni uz pet poraza što je trenutno dovoljno za drugo mjesto zajedno sa ekipom Turbine. Tim Konjica je sada na omjeru od šest pobjeda i devet poraza, te će do kraja prvenstva voditi veliku bitku za opstanak u A1 ligi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi