OKK Čelik protiv KK Turbina želi prvu domaću pobjedu u sezoni
Zeničani žele u trećem pokušaju doći do prve pobjede na domaćem terenu

Zeničani iz trećeg pokušaja žele prvu domaću pobjedu

OKK Čelik protiv KK Turbina želi prvu domaću pobjedu u sezoni

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik iz Zenice nakon četiri odigrana kola u A1 ligi Federacije Bosne i Hercegovine ima omjer 2-2, ali će u nedjelju u zeničkoj Areni, u okviru 5. kola, protiv trećeplasirane jablaničke Turbine (3-1) pokušati ostvariti prvu ovosezonsku pobjedu na svom terenu.

Zeničani su obje dosadašnje pobjede ostvarili u gostima kod sarajevske Bosne Royal (87:86) te u proplom kolu kod Konjica (91:70), dok su na svom terenu poraženi od živiničkih Spartansa (87:92) te sarajevskog Igman Burcha (65:77).

"Imamo velike padove u igri na domaćem terenu. Mislim da je uzrok tih padova prevelika želja i igrača i nas iz stručnog štaba da na domaćem terenu pokažemo pravo lice, da igramo brzu i efikasnu košarku. To je rezultiralo velikim brojem promašenih „otvorenih“ šuteva, ali uspjeli smo slaviti u prošlom kolu u Konjicu, koji nije nimalo loša ekipa. Turbina također nije loša ekipa, do sada imaju samo jedan poraz. Zadržali su i kostur tima iz prošle sezone", kazao je na današnjoj pres-konferenciji trener Čelika Armel Mujaković.

Košarkaši Benjamin Bajramović i Ranko Križanović ističu kako su dobro radili, da smatraju da su se uspjeli stabilizirat.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Želimo napokon pobijediti na domaćem terenu. Turbina je bolja ekipa i od Spartanasa i od Igman Burcha, ali to za nas nije bitno. Mislim da imamo dobar tim i da možemo pobijediti te obradovati naše navijač" smatra Križanović, Vitežanin u redovima zeničkog tima.

Turbina je u prošlom kolu na svom terenu savladala Bošnjak iz Hadžića s 88:79.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi