OKK Čelik  sa dvojicom novih igrača u Areni želi iznenaditi KK Kakanj
Zeničani očekuju tek za mjesec dana da budu na visokom nivou, ali i da se novi igrači uklope u ekipu

Finale Kupa ZDK

OKK Čelik sa dvojicom novih igrača u Areni želi iznenaditi KK Kakanj

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Čelika nakon što su imenovali novog šefa struke, te doveli dvojicu novih košarkaša sutra će imati i prvi test s novim trenerom. Zeničani će u okviru finala Kupa ZDK u Areni "Husejin Smajlović" dočekati ekipu Kaknja. Pobjednik ovog meča igrat će u narednom krugu takmičenja protiv sarajevskih Sparsa.

Danas je održana i press konferencija u vezi sutrašnje utakmice, ali je klub i predstavio novog igrača Nedžada Muratovića, koji će iti veliko pojačanje za nastavak sezone.

Prisutnim medijima danas su se obratili ispred kluba Kenan Uzunović, trener Josip Pandža, te igrači Nedžad Muratović i Ranko Križanović.

"U naš grad nakon dugo vremena vraća se ta premijerligaška košarka, odnosno nakon dužeg vremena svi gledaoci moći će vidjeti jedan tim iz najvišeg ranga u našoj Areni. Kakanj je stabilan klub u Premijer ligi i svakako da je ovo dobra prilika da trener Pandža i njegovi saradnici, ali i igrači vide kako stvari stoje u našem klubu i da pokažu svoje kvalitete. Ja bih pozvao sve ljubitelje košarke u Zenici da dođu podržati OKK Čelik i da uživaju u jednoj dobroj utakmici", istakao je Uzunović.

Trener Josip Pandža zadovoljan je radom igrača u periodu kako je postao trener, te se osvrnuo na sutrašnji meč protiv svog bivše tima

"Očekuje nas sutra veoma ozbiljna utakmica protiv jakog protivnika. Kakanj je u nivou iznad našeg i sigurno da je to dobar test i motiv za nas. Oni su ekipa, koja je ozbiljno fizički pripremljena i tim koji ostvaruje dobre rezultate u ovoj sezoni, stabilan premijerligaš su već dugi niz godina. Imamo dva nova igrača, to su respektabilna imena za ovaj nivo takmičenja i želim im da se uklope u tim. Pokušavamo da dignemo fizičku spremu i uklopimo nove igrače, ali ne tražimo alibi i sutra idemo odigrati mušku utakmicu protiv jakog tima. Respektujemo goste, ali tražim od svojih momaka da vjeruju od sebe, da imaju hrabrosti i samopouzdanja. Nadam se da će doći i dosta publike, koja može biti dodatni faktor u našu korist. Zadovoljan sam dosadašnjim trenažnim procesom, te ponašanjem igrača. Za neke igrače ima dosta novih stvari, potrebno je vrijeme za adaptaciju, ali oni pokazuju veliku želju i to je veoma bitno", istakao je Pandža.

Povremeni reprezentativac BiH, Nedžad Muratović biće veliko pojačanje za Zeničane u drugom dijelu sezone

"Trener je rekao sve, očekuje nas teška utakmica protiv dobre ekipe. Mislim da Kakanj trenutno zaslužuje i bolju poziciju na tabeli u Premijer ligi jer stvarno igraju dobro. Na nama je da se borimo i da damo sve od sebe protiv gostiju, nećemo se predati pogotovo pred našom publikom. Čak i vjerujem da možemo sutra izaći kao pobjednici, a pozvao bi i publiku da nas podrži u velikom broju. Došao sam u Čelik da pomognem koliko mogu, ovdje su zaista sjajni uslovi za treniranje, možda i najbolji u državi, nadam se da ću opravdati povjerenje", kazao je Muratović.

Za kraj utakmicu je najavio i jedan od najboljih igrača u ovoj sezoni Ranko Križanović

"Nakon četiri dana odmora krenuli smo početkom sedmice u jaki trenažni proces, mnogi igrači nisu navikli na dva treninga u toku dana, ali nadam se da će to vrlo brzo prihvatiti. Atmosfera u klubu je dobra, samo bih zamolio sve za strpljenje jer očekujem da za nekih mjesec dana budemo pravi. Muratović i Maksimović kada budu na svome nivou sigurno da će biti velika pojačanja za nas. Kakanj je dobra ekipa, pobijedili su Zrinjski u posljednjem kolu, ali nećemo se predati, tražit ćemo svoju šansu i ne bojimo se nikoga pred domaćom publikom", kazao je Križanović.

Utakmica između OKK Čelik i KK Kakanj igra se u srijedu od 19 sati u Areni "Husejin Smajlović" u Zenici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi