Povremeni reprezentativac BiH novo pojačanje OKK Čelik
Muratoviću je posljednji angažman bio u sarajevskim Sparsima, a za Zeničane je potpisao ugovor do kraja sezone.

Bivši igrač Slobode, Sparsa, Ourensea

Povremeni reprezentativac BiH novo pojačanje OKK Čelik · Zvanično

D. Kurbegović

Nakon što su prošlog petka zvanično predstavili novog šefa struke, Josipa Pandžu u OKK Čelik ne sjede skrštenih ruku, nego su danas angažovali dva velika pojačanja za nastavak sezone u A1 ligi.

Nakon što smo jutros objavili da je klub pojačao playmaker Nebojša Maksimović, koji se nakon igranja za Kakanj, Vogošću, Gradinu i IBU Spartanse vraća ponovo u Čelik, danas je rukovodstvo kluba zvanično dogovorilo angažman još jednog velikog pojačanja.

Riječ je o 24-godišnjem Nedžadu Muratoviću, bivšem košarkašu Slobode, španskog Ourensea i sarajevskih Sparsa. Ovaj košarkaši koji igra na poziciji krila, sigurno će biti veliko pojačanje za ekipu Čelika u nastavku sezone, budući da se radi o povremenom reprezentativcu BiH. On je danas u društvu ljudi iz OKK Čelik potpisao ugovor do kraja sezone sa mogučnošću produženja saradnje na još jednu sezonu.

Muratović je bio u nekoliko navrata na spisku kod selektora Duška Vujoševića, ali i aktualnog selektora Vedrana Bosnića, te je bio u ekipi koja je igrala turnir u Kini.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Zeničani su angažovanjem Muratovića kompletirali ekipu za nastavak sezone, a prva utakmica u kojoj će se zeničkoj publici predstaviti novi trener, te dvojica košarkaša biće utakmica Kup-a, protiv ekipe Kaknja, naredne srijede u zeničkoj Areni.

Top Komentari

Zenicanin
Ako ne ide u fudbalu, ulozit pare u kosarku i dogurat do ABA lige
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi