Pandža: Privuklo me ime i ambicija Čelika, silno sam motivisan da u Zenici napravim nešto
OKK Čelik danas je predstavio novog trenera Josipa Pandžu sa kojim imaju visoke ambicije

OKK Čelik predstavio novog trenera

Pandža: Privuklo me ime i ambicija Čelika, silno sam motivisan da u Zenici napravim nešto

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

OKK Čelik danas je na press konferenciji zvanično predstavio i novog šefa struke, o kojem je SportSport.ba ranije prvi i pisao. Riječ je o Josipu Pandži, koji je sa zeničkim klubom potpisao ugovor na tri godine. On će na klupi naslijediti Armela Mujakovića, koji je posljednje tri i pol godine bio trener Zeničana.

U sklopu predstavljanja novog trenera, ali i rezimea prvog dijela sezone, danas su se prisutnim novinarima obratili predsjednik Goran Bulajić, novi šef Josip Pandža, kapiten Armin Avdibegović, treneri u omladinskom pogonu Admir Hasić i Bojan Stevanović, te ispred Gradske uprave Kenan Uzunović.

Predsjednik kluba istakao je da su promjene bile nužne, te da im je drago što su postigli dogovor s Pandžom.

"Nakon prvog dijela sezone na omjeru smo od sedam pobjeda i četiri poraza. Nakon poraza od Radničkog mi smo se rastali s trenerima Mujakovićem i Varupom. Želim i ovom prilikom da im zahvalim na svemu što smo prolazili kroz zadnje skoro četiri godine. Oni su zauvijek u Čelik utkali svoje ime i svoju energiju i vrata kluba su im uvijek otvorena, ali smatrali smo da je bila nužna promjena na klupi i da je došlo do zasićenja, te da okrenemo novu stranicu. Potpisali smo ugovor s Josipom i njegov ugovor je na snazi već od sutra, a već drugog dana u novoj godini zakazan je i prvi trening. Nadam se da ćemo imati veoma dobru saradnju i da ćemo ispuniti zadane ciljeve", istakao je Goran Bulajić.

Novi trener Josip Pandža sretan je i silno motivisan da pokuša nivo košarke u OKK Čelik podići na veću razinu.

"Prije svega želim da zahvalim prethodnim trenerima na svemu što su uradili za klub, s njima privatno imam dobru komunikaciju i sigurno da im nije bilo lagano raditi. Hvala im na svemu još jednom jer su dosta ugradili svoje ime u ovaj klub. Kada je u pitanju moj dolazak u Čelik, privukla me je vizija imena Čelik, koji je veliki klub i da se što prije vratimo tamo gdje je klubu mjesto. Moj je interes da odmah sutra uđemo u Ligu 12, ali su objektivne okolnosti da se mora napraviti dobra baza od domaćih igrača pa da se dovedu kvalitetna pojačanja. Moj ugovor je na modelu "2+1", odnosno u narednih sezonu i pol imam obavezu da klub uvedem u viši rang. Ekstremno sam motiviran za rad i jedva čekam 2. januar, kada zvanično krećem s radom. Pokušat ćemo nadomjestiti odlazak Amerikanca Taylora s kojim smo raskinuli saradnju, vidjet ćemo na tržištu šta ima trenutno, te ćemo zajedno donijeti odluku o novim igračima. Čeliku je mjesto u Premijer ligi, kao i Bosni, Borcu, to su veliki klubovi. Kada su u pitanju moji pomoćnici to će biti naš kapiten Armin Avdibegović, te trener juniora Bojan Stevanović, koji će mi asistirati u radu. Nadam se da će moj boravak u Zenici podići i funkcioniranje kluba na veći nivo i da će košarka u ovom gradu kako i zaslužuje krenuti uzlaznom putanjom", kazao je Pandža.

Kapiten Armin Avdibegović nastavit će igrati, ali će i asistirati u radu novom treneru

"Nadam se da će nova godina biti uspješnija za nas nego prethodna. Završen je prvi dio sezone, bilo je teško, izgubili smo tri utakmice kod kuće i jednu na strani. Mislim da smo mogli i bolje, ali liga je dosta nezgodna za igranje i mislim da je dosta izjednačena. Nadam se da će dolaskom novog trenera da ovi naši mladi igrači još više napreduju, te nastave svoj razvoj i postanu ozbiljni košarkaši", kazao je Avdibegović.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Ispred Gradske uprave, ali i čovjek koji pomaže u funkcionisanju OKK Čelik, Kenan Uzunović kazao je nešto više o omladinskom pogonu.

"Ja bih prvo najavio Kup utakmicu, 8.januara u našoj Areni dočekujemo Kakanj i to će sigurno biti dobra utakmica, ali i prilika da naš novi trener vidi kako stoje stvari na terenu prije nastavka prvenstva u A1 ligi. Kada je u pitanju OKK Čelik, mislim da se dobro radi u omladinskom pogonu, najmanje dvije selekcije će izboriti plasman na završnicu Lige mladih BiH. Dobri rezultati su i radi saradnje sa "Winnerom" s početka sezone i imamo sve preduvjete da postanemo košarkaški centar u kantonu, ali sigurno i u državi", kazao je Uzunović.

Top Komentari

dinas
Sramota je da Zenica nije kosarkaski centar u BiH a kamoli kantonu.Ovdje je najbolja infrastruktura,najveca baza omladinskih klubova i najvise kosarkaskih radnika.Da se trecina para ulozila u kosarku koliko se ulaze u fudbal ovdje bi imali mozda i ABA ligasa a sigurno ekipu u vrhu ABA 2.
2 1
ragnarrsonn
Smetljari
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi