Nebojša Maksimović prvo pojačanje Josipa Pandže
Maksimović se vraća u Čelik, nakon nekoliko sezona igranja za Kakanj, Vogošću, Gradinu i IBU Spartanse

OKK Čelik angažovao igrača na poziciji organizatora igre

Nebojša Maksimović prvo pojačanje Josipa Pandže

D. Kurbegović

Košarkaši Čelika u petak su predstavili Josipa Pandžu kao novog trenera s kojim imaju visoke ambicije u narednom periodu. Vitežanin će u Zenici ostati dvije godine s mogućnošću da produži ugovor na još jednu godinu.

Bivši trener Kaknja i Slobode jučer je s novim klubom odradio i prvi trening, a njemu su bili svi košarkaši osim Amerikanca Taylora, kojem se klub nekoliko dana ranije i zahvalio.

Odlazak Taylora bio je znak da klub angažuje novog igrača na poziciji organizatora igre. Izbor je kako saznaje SportSport.ba pao na bivšeg igrača Čelika, a poslije košarkaša Gradine, Vogošće, Kaknja, te IBU Spartansa, koji mu je bio i posljednji klub.

Riječ je o 27-godišnjem Nebojši Maksimoviću, koji će zajedno sa Podojkom, Avdibegovićem i Kesom pokriti pozicije jedan i dva u ekipi Čelika. Zanimljivo da je Maksimović bio najbolji igrač i strijelac utakmice 1.kola A1 lige, kada su IBU Spartansi u zeničkoj Areni savladali Čelik rezultatom 87:92.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Osim Maksimovića očekuje se dolazak još jednog igrača, čime bi se kompletirao roster za nastavak sezone.

Košarkaši Čelika nakon prvog dijela sezone u A1 ligi imaju omjer od sedam pobjeda i četiri poraza, te su trenutno na trećoj poziciji na tabeli iza Bosne i ekipe Turbine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi