OKK Čelik slavio u Kaknju i ponovo preuzeo lidersku poziciju
Zeničani su upisali šestu uzastopnu pobjedu i ponovo izbili na čelo tabele

Komšijski derbi u okviru 19.kola

OKK Čelik slavio u Kaknju i ponovo preuzeo lidersku poziciju

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Košarkaši Kaknja i Čelika danas su odigrali u Kaknju komšijski derbi u okviru 19.kola košarkaškog prvenstva BiH. Očekivanu i ubjedljivu pobjedu i to šestu uzastopnu slavila je ekipa Čelika rezultatom 58:93.

Zeničani su prije ovog kola bili lideri na tabeli, te su na gostovanje u Kakanj došli sa pet uzastopnih pobjeda. S druge strane Kakanj je u utakmicu s Čelikom ušao kao posljednjeplasirani tim lige, te im je ovaj meč bio zadnja šansa da se pokušaju priključiti ostalim ekipama u borbi za opstanak u ligi.

Prva četvrtina je protekla u dosta nervoznoj igri sa puno grešaka, to je odgovaralo domaćim košarkašima koji su prvi period riješili u svoju korist 13:12. Na početku druge četvrtine gosti prave mini seriju, zahvaljujući raspoloženim Delaliću i Božoviću, te prelaze u vodstvo koje čuvaju sve do kraja poluvremena. Na odmor se otišlo pri rezultatu 30:40 za goste iz Zenice.

U trećoj četvrtini gosti čuvaju sigurno prednost, a pred sami kraj su je i dodatno povećali. Na kraju trećeg perioda na semaforu je bilo 51:67 za Čelik. U posljednjoj četvrtini igra ekipe Kaknja se potpuno raspala, a to su iskoristili Zeničani i upisali uvjerljiv trijumf. Konačan rezultat utakmice bio je 58:93 (13:12, 17:28, 21:27, 7:26) za ekipu Čelika

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji pojedinci u pobjedničkom sastavu bili su Haris Delalić sa 26, te Milivoje Božović sa 21 poenom. U redovima Kaknja, jedini raspoloženi za igru bio je Miloš Pajović sa 20 poena. 

Čeliku je današnja pobjeda bila ukupno 11 u prvenstvu, te su uz šest poraza ponovo na liderskoj poziciji, budući da ekipa Sparsa ima dvije utakmice manje. U narednom kolu u Areni će Zeničani u derbiju starih rivala dočekati Bosnu. S druge strane Kakanj je danas upisao i 14 poraz, te je jasno da će ovaj klub naredne sezone igrati u A1 ligi.

Top Komentari

zeničkidokosti
Iskreno karanje u drugom poluvremenu. Zao mi je Kaknja, da sam barem mogao doći danas da gledam utakmicu uzivo, al ovo sranje oko korone vec je preko glave...
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti