OKK Čelik startao s pripremama, nekoliko novih imena na prvom treningu
Zeničani će se u narednoj sezoni pokušati vratiti u društvo najboljih bh.klubova

Zeničani u narednoj sezoni žele povratak u Premijer ligu

OKK Čelik startao s pripremama, nekoliko novih imena na prvom treningu

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Košarkaši Čelika jučer su i zvanično krenuli s pripremama za narednu sezonu.  Šef stručnog štaba Josip Pandža i trener Bojan Stevanović na raspolaganju imaju 17 košarkaša, uglavnom mlađih. Ekipa trenutno radi kombinovano na Kamberovića polju i Areni,  a plan je da se trenira i tokom  ljetnih mjeseci.

Trenažnom procesu priključena su dvojica mladih košarkaša, Ajdin Spahić iz Vukova i Dino Merdanović iz Kengura. Ajdin Spahić visok je preko 204 cm, a zanimljivo da igra na poziciji organizatora igre. Nedavno je bio na probnom radu u turskoj Darussafaki. Drugi igrač je Dino Merdanović, koji igra na poziciji beka šutera, bivši je kadetski reprezentativac a kao i Spahić ima 17 godina. Osim njih dvojice treninzima se priključio i Arnel Ambesković, koji se vratio iz Njemačke, a prije je trenirao u KK Ten iz Zenice.

Zeničani će u narednu sezonu vjerovatno ući s istom ekipom kao i prošle sezone uz par novih talentovanih igrača. Križanović i Maksimović su blizu produženja ugovora, dok će se obaviti razgovor i s Muratovićem, kako bi crno-crveni naredne sezone imali najjači sastav, te ispunili svoj cilj, a to je povratak u Premijer ligu.

Podsjetimo u prošloj sezoni, koja je prekinuta uslijed pandemije izazvane korona virusom, ekipa Čelika je bila drugoplasirana na tabeli iza sarajevske Bosne.

Top Komentari

dinass
Barem.nisu basketase doveli kao prosle godine.
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi