Pandža: Realnost je da smo završili sezonu, a vjerovatno će Bosna u viši rang
Pandža je mišljenja da će KK Bosna naredne sezone igrati viši rang, a sve zbog novonastale situacije u vezi koronavirusa

Trener OKK Čelik nakon prekida prvenstva

Pandža: Realnost je da smo završili sezonu, a vjerovatno će Bosna u viši rang

Dino Kurbegović, foto: Dino Kurbegović

Danas je na službenoj stranici KSBiH objavljeno da je uslijed trenutne situacije oko koronavirusa okončano prvenstvo BiH za muškarce i žene, a to su Igokea i Banovići.

Mnogi se pitaju ko će naredne sezone ući u najviši rang, budući da u odluci piše da će Vogošća naredne sezone igrati u A1 ligi.

Kada je u pitanju prvenstvo u A1 ligi za košarkaše, nakon 19.kola sarajevska Bosna je na prvoj poziciji s omjerom od 17 pobjeda i dva poraza, dok je drugoplasirani Čelik s omjerom od 14 pobjeda i pet poraza. Tri kola prije kraja regularnog dijela čini se da će naredne sezone u najvišem rangu igrati Bosna, koja bi vjerovatno u doigravanju u finalu igrala protiv Čelika.

Ipak kako stvari stoje Zeničani će i naredne sezone igrati A1 ligu, iako su ove sezone napravili ozbiljan tim, koji bi sigurno vodio veliku bitku s Bosnom za ulazak u najviši rang.

Trener OKK Čelik svjestan je da je sezone vjerovatno završena, te da će Bosna igrati u najvišem rangu

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

"Poznato je da imamo zabranu treniranja, tako da smo van stroja službeno do petka. Nema još nikakve obavijesti kada je u pitanju A1 liga, mislim da će to biti kroz dan-dva. Mislim da je realnost da je ovo kraj prvenstva, jer ne vidim neku drugu mogućnost, tako da će Bosna vjerovatno igrati u višen rangu. Žao mi je ako se na ovaj način završi sezona, ali to je realnost za sve sportove, ali i klubove", kazao je za SportSport.ba Josip Pandža.

Josip Pandža je u Zenicu došao iz tuzlanske Slobode, a košarkaše Čelika vodio je na zvanično na osam utakmica uz učinak od sedam pobjeda i jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi