Izabrana najbolja petorka A1 lige BiH
Bosna Royal i Čelik vodili su veliku bitku za prvo mjesto, a na kraju nakon prestanka lige kao prvi kroz cilj prošla je ekipa iz Sarajeva

Pet igrača iz pet različitih ekipa

Izabrana najbolja petorka A1 lige BiH

D. Kurbegović, foto: D. Kurbegović

Shodno naredbama svih nivoa vlasti i kriznih štabova zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini, KS BiH  je 17marta 2020.godine donio Odluku o završetku A1 lige BiH prema konačnom i zatečenom plasmanu i tabeli prikazanoj u Biltenu broj: 20 od 9. marta 2020.godine, (tri kola prije kraja ligaškog dijela takmičenja i bez igranja Play offa za prvaka četiri prvoplasirane ekipe iz ligaškog dijela sezone).

Prema toj Odluci prvak A1 lige za sezonu 2019/2020 je KK „Bosna Royal“ iz Sarajeva, koja se plasirala u viši rang takmičenja,odnosno Premijer ligu BiH.

Nakon toga, između ostalog, uslijedio je izbor najbolje petorke A1 lige za sezonu 2019/20120 prema izboru KSBiH A1 liga. Odabir je urađen na osnovu ukupnih statistika i indeksa tokom cijelog šampionata, a u najboljoj petorci A1 lige našli su se igrači Bosne, Gena, Konjica, Turbine i Čelika.

Kada je u pitanju organizator igre, Dinko Peljto (Bosna-Royal) je imao sjajnu sezonu, a posebno se istakao svojim asistencijama, s kojima je razigravao ekipu u svakoj utakmici i bez sumnje je bio najbolji na poziciji plejmejkera. Kada je u pitanju bek šuter, iz mlade ekipe sarajevskog Gena, iskočio je Arijan Radan sjajni šuter, koji je zasluženo izabran u najbolju petorku. Kada je u pitanju nisko krilo, Feđa Vuleta je imao sjajnu sezonu kada je u pitanju njegov lični učinak i samo zahvaljujući njemu, Konjic je ostao u A1 ligi. Na poziciji krilnog centra, Aldin Đelmo je imao sjajnu sezonu, te je skoro svaku utakmicu imao double-double učinak. Na poziciji centra, Ranko Križanović iz Čelika, koji je pred početak sezone došao u Čelik, pokazalo se to kao pravi potez, Križanović je bio prvo ime Zeničana u ovoj sezoni, te je potpuno zasluženo izabran u najbolju petorku prvenstva.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

Petorka A1 lige: Dinko Peljto (Bosna Royal), Arijan Radan (Gen), Feđa Vuleta (Konjic), Aldin Đelmo (Turbina) i Ranko Križanović (OKK Čelik).

Bosna je se plasirala u viši rang, dok je iz A1 lige ispala ekipa Travnika. Novi članovi A1 lige za narednu sezonu su Vogošća, koja je ispala iz Premijer lige, KK Živinice prvak A2 lige- Sjever, KK Realway Spars, te još jedan tim, to će biti Velež ili Gradina iz Tešnja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi