OKK Kozara iznenadila KK Borac u Banjaluci

Prva muška liga RS

OKK Kozara iznenadila KK Borac u Banjaluci

D. Vejo

U okviru 20. kola Prve muške lige Republike Srpske, košarkaši Borca izgubili su na svom parketu od ekipe Kozare iz Gradiške rezultatom 75:83, po četvrtinama je bilo 14:19, 20:16, 19:25 i 22:23.

Gradiščancima je prijeko potrebna bila pobjeda u ovom meču kako bi sebi osigurali opstanak u društvu najboljih. To su i uradili, savladali su ekipu koja je važila za favorita na papiru.

Prva četvrtinama pripala je gostima iz Gradiške. Ubacili su na krilima Bilanovića 19 poena i tako iznenadili domaćina. Međutim, crveno-plavi se u drugom periodu igre vraćaju, ali Kozara na odmor odlazi s prednošću od jednog poena.

Treću dionicu meča ponovo su agilniji gosti koji istu riješavaju u svoju korist. Najviše uzbuđena viđeno je u posljednjoj dionici meča, kada crveno-bijeli igru podižu na viši nivo i tako ostvaruju zlata vrijednu pobjedu.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Najefikasniji u timu Borca bio je Nikolić sa 17 postignutih poena, dok je to na drugoj strani bio Bilanović sa velikih 26 poena.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi