Sloboda u Mejdanu nanijela prvi poraz Igokei

Igokea pala bez ispaljenog metka

Sloboda u Mejdanu nanijela prvi poraz Igokei

E. Ganibegović, foto: E. Dindić

OKK Sloboda u petom kolu Lige za prvaka Bosne i Hercegovine savladao je KK Igokea rezultatom 85:73. 

Nešto bolji rival u prvoj četvrtini utakmice bio je tim iz Aleksandrovca, imao je maksimalno vodstvo od pet razlike (14:19), ali je prvi period završen neriješenim rezultatom, 19:19.

Egal smo gledali u drugoj četvrtini, nijedan tim nije imao više od četiri poena prednosti s koliko domaći tim i odlazi na pauzu, 38:34 je bilo.

U trećoj dionici Igokea je uspjela dva puta voditi sa po jednim poenom razlike, no Sloboda je povećala prednost za još dva poena na kraju (60:54), da bi u posljednjoj čettvrtini potpuno preuzela kontrolu i završila posao.

Prednost je samo rasla i na kraju je tuzlanski tim slavio s maksimalnih 12 poena prednosti.

Slobodu su do pobjede predvodili Delalić i Alikadić sa po 19 odnosno 18 poena, a kod Igokee je najefikasniji bio Radanov s double-double učinkom od 18 poena i 10 skokova.

Igokea je sada prva na omjeru 4-1 i Široki Brijeg ima šansu da ih stigne pobjedom protiv Sparsa, dok je Sloboda treća s omjero 2-3 koliko ima i Leotar.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Liga za prvaka BiH, 5. kolo:

OKK Sloboda - KK Igokea 85:73 (19:19, 19:15; 22:20, 25:19)

Top Komentari

Mepa
Bravo Sloboda,ako Bog da kosarka se vraca u Tuzlu!
7 0
celikze
Bravo
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije