Drama na Ilidži: Sloboda imala +18 na kraju sve prosula

Sjajna utakmica

Drama na Ilidži: Sloboda imala +18 na kraju sve prosula

E. Dindić

U derbiju 23. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine Spars je na svom terenu dočekao Slobodu. Na kraju pobjedu odnosi domaći sastav rezultatom 83:77. 

Bolju košarku u prvom periodu prezentuju gosti iz Tuzle, ali pred sami kraj bude se domaći košarkaši pa nakon prvog perioda rezultat je 20:16 u korist Slobode. Drugi period potpuna kanonada Slobode zatrpavali su koš Sparsa iz svih pozicija te ovaj period riješili u svoju korist rezultatom 28:14. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 48:30 u korist Slobode.

Kako je Sloboda dobila drugi, tako su Sparsi uzvratili u trećem periodu. Sjajna igra u odbrani, kažnjavali su svaku grešku Slobode, ta ovaj period riješili rezultatom 29:15 u svoju korist. Nakon 30 minuta igre rezultat je glasio 63:59 u korist ekipe iz Tuzle.

Četvrti period prava drama, odlične odbrane te u takvom omjeru snage bolje se snalaze Sparsi za na kraju slave pobjedu rezultatom 83:77.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U pobjedničkom sastavu najbolji je bio Marko Ramljak sa 19 poena dok su po 12 postigli Marko Tejić i Arijan Lakić. Bolji od ostalih u redovima Slobode bili su Ibrahim Durmo sa 15, Haris Delalić sa 13 i Draško Albijanić sa 12 postignutih poena.

Promo

Top Komentari

alo888
30-50
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi