Student i Spars ostvarili prednost pred revanš susrete

Polufinale A1 lige za košarkaše

Student i Spars ostvarili prednost pred revanš susrete

E. Dindić

Košarkaši Studenta u prvoj polufinalnoj utakmici A1 lige BiH, na svom terenu dočekali su ekipu Igman Burcha. Tuzlaci su na kraju upisali pobjedu rezultatom 84:72. 

Prvi period protekao je u boljoj igri izabranika Vlade Mičanovića pa je tako nakon prvih 10 minuta igre rezultat glasio 19:10. Drugi period vidjeli smo igru koš za koš, gdje se Student i u takvoj igri bolje snalazi pa ovaj period rješava u svoju korist rezultatom 23:22. Na veliki odmor odlazi se pri rezultatu 42:32 u korist domaćeg sastava.

U trećem periodu gledali smo izuzetno borbenu i neizvjesnu košarku pa je ovaj period završio rezultatom 18:18. Nakon 30 minuta rezultat je glasio 60:50 u korist Studenta.

Posljednjih 10 minuta proteklo je u igri bez odbrana pa je tako ovaj period završio rezultatom 24:22, za konačnih 84:72 za ekipu Studenta.

Najefikasniji u domaćem sastavu bili su Zlatko Golijanin sa 22 poena, dok ga je odlično pratio Jasmin Jakupović sa 20. Goste sa Ilidže predvodio je Feđa Čukle sa 14, dok je Kerim Ramić postigao 13.

Potražite više informacija na temu A1 liga BiH:

U drugom polufinalnom meču sastale su se ekipe Sportske Akademije Spars i Orlovik iz Žepča. Domaći sastav upisao je pobjedu rezultatom 89:82.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Filip Jović sa 22 poena, odnosno Zinedin Mulić sa 16. Goste iz Žepča predvodio je Mahlon Jones sa 24 i Emir Preldžić sa 20 poena 11 skokova i 9 asistencija.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi