OKK Sloboda u Mejdanu poražena od Borca
Košarkaši Slobode večeras su ponovo odigrali lošu obranu

Utakmica 2. kola ABA 2 lige

OKK Sloboda u Mejdanu poražena od Borca

Košarkaši tuzlanske OKK Sloboda večeras su u Mejdanu poraženi od ekipe Borca iz Čačka, u utakmici 2. kola ABA 2 lige, rezultatom 96:87.

Od početka ovog susreta bilo je jasno da će se ekipa Josipa Pandže ponovno boriti s igrom u obrani kao u prvom kolu kada su od skopskog MZT-a primili čak 110 poena. 

Dobili su gosti prvi period utakmice rezultatom 26:19 i dali domaćim do znanja da ih čeka težak zadatak. Međutim, drugi period donio je bolju igru Tuzlaka koji su Čačanima uzvratili istom mjerom pa se na veliki odmor otišlo skoro u egalu s prednošću gostiju 48:47. 

Opet su isti problemi zahvatili igru Slobode u nastavku. Obrana domaćih nije imala rješenja za sjajnog Čarapića i Nerandžića koji su punili koš Tuzlaka. Višak od 8 poena koji su gosti imali u ulazu u zadnju četvrtinu gosti su održali do kraja te se kući vraćaju sa zasluženom pobjedom. 

Sjajni Uroš Čarapić s 24 koša bio je najbolji igrač utakmice a za Borac su sjajni bili još Majstorović sa 17, te Jones i Nerandžić s po 16 koševa. Odličnu partiju kod Slobode pružio je Sani Čampara koji je kao i Čarapić zabio 24 poena dok je Gregg zabio 17 koševa. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

OKK Sloboda: Rosga, Gregg 17, Jakupović, Janjić 12, Gegić 7, Dedajić, Čerkezović 2, Čampara 24, Tomašević 4, Berry 6, Manjgafić 5, Grubor 10

KK Borac Čačak: Alikadić 3, Sušić, Đoković 7, Krsmanović, Gavrilović 3, Majstorović 17, Kočović 7, Nerandžić 16, Jones 16, Todorović 3, Čarapić 24

Top Komentari

crvenituzlak
Pandza nisi dorastao ovoj ligi idi iz kluba
0 2
Prazina
Ja sam odavno govorio da je ovo takmičenje za klubove poput Slobode potpuno besmisleno i možda i fatalan gubitak financija. Nakon ove sezone Tuzla gubi košarkaški klub
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi