OKK Sloboda u Mejdanu zaledio Bratunac na minus 15

Tuzlaci i više nego sigurni

OKK Sloboda u Mejdanu zaledio Bratunac na minus 15

S. Grebović

Sloboda je večeras u svom Mejdanu pred oko hiljadu gledalaca stigla do i više nego uvjerljive pobjede protiv Bratunca rezultatom 88:73.

Tuzlaci su pitanje pobjednika ovog meča riješili već u prvoj dionici u kojoj su svog rivala ograničili na svega šest postignutih poena, naspram njihovih 29. U nastavku je ovaj susret postao jednosmjerna ulica.

Do poluvremena prednost se još više povećala i na odmor se otišlo rezultatom 54:28. U drugom dijelu igre tim Damira Mulaomerovića je malo smanjio gas i gostima dopustio da smanje razliku, a na kraju je završeno 88:73.

Gosti jednostavno nisu imali riješenja za Čamparu i Mcknighta koji su postigli po 17 poena, a kod Bratunca Huuchoweckyj je ubacio 14, dok je Cup dodao poen manje.

Kraj susreta na klupi nije dočekao strateg gostiju Ognjen Radić koji je zaradio drugu tehničku grešku na ovom susretu.

Prvenstvo BiH, 17. kolo:

OKK Sloboda-KK Bratunac 88:73

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

OKK Sloboda: Gregg 11, Andelija, Jakupović, Janjić 9, Grubor 1, McKnight 17, Dedajić 3, Manjgafić 7, Čampara 17, Rikić 10, Omerović, Tomašević 11. Trener: Damir Mulaomerović

KK Bratunac: Đurišić 6, Long 7, Ćup 13, Foster 8, Pantić 4, Huuchoweckyj 14, Vučićević 3, Lukić, Šarenac, Jokić, Milošević 7, Pavlović 9 Trener: Ognjen Radić

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi