Trijumf OKK Sloboda u Novom Pazaru
Tuzlaci su došli do velike pobjede u Novom Pazaru (foto: KK Novi Pazar)

Odlična završnica utakmice Tuzlaka

Trijumf OKK Sloboda u Novom Pazaru

Košarkaši OKK Sloboda došli su do velike pobjede u okviru 19. kola ABA 2 lige pobijedivši u gostima KK Novi Pazar rezultatom 78:74. 

Od samog početka utakmice vidjelo se da Tuzlaci u Novi Pazar nisu došli na izlet. Dapače, osujetio je tim Damira Mulaomerovića prepoznatljivo agresivno otvaranje utakmice domaćina koje je primjerice HKK Široki u startu koštalo nečeg višeg u utakmici u glavnom gradu Sandžaka.

Odlično je Sloboda igrala, bez oscilacija u napadu, ponajviše zahvaljujući sjajnom McKnightu, sve do kraja treće četvrtine kada je domaći tim uspio otići na +5. Ipak, sjajnim otvaranjem zadnjeg perioda Tuzlaci su uspjeli otići na 69:60 i činilo se da će riješiti ovaj susret bez drame. No ona se ipak desila pred sami kraj utakmice kad su domaći košarkaši došli na samo poen zaostatka i imali priliku preokrenuti rezultat, no Mallory je bio neprecizan pa su sigurnim izvođenjem slobodnih bacanja na svoj konto spremili nove vrijedne bodove.

Odličnu partiju odigrao je McKnight s 27 poena a po 12 su dodali Čampara i Tomašević. Domaće je predvodio bivši košarkaš Zrinjskog Todorović s 20 poena, 17 je dodao Brunčević a 15 Mallory. 

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

KK Novi Pazar: Brunčević 17, Mallory 15, Numanović 2, Kulundžić, Novaković 3, Islamović 6, Todorović 20, Miladinović, Bronja, Muratović, Nešović 11, Vućićević

OKK Sloboda: Andelija, Gregg 9, Jakupović, Janjić, Dedajić, Čampara 12, Tomašević 12, McKnight 27, Manjgafić, Rikić 9, Omerović, Grubor 9

Top Komentari

Haresolina
Vratili smo im za onu pobjedu u Tuzli. Dinamik je u najlošijoj poziciji van forme je i sa rosterom u raspadu, pa se nadam da će u ligi ostati i Spars i Novi Pazar. A sada slijedi operacija Lovćen
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi