OKK Sloboda uvjerljivo slavila u Mostaru
Tuzlaci su protiv Studenta stigli do osme pobjede i treće u nizu

Sigurna pobjeda izabranika Josipa Pandže

OKK Sloboda uvjerljivo slavila u Mostaru

Edmir Škorić, foto: V. Bernadić

Košarkaši Slobode su u Mostaru savladali Student sa 85:72 u meču 13. kola prvenstva Bosne i Hercegovine.

Tuzlaci su protiv Studenta stigli do treće uzastopne i ukupno osme pobjede u šampionatu, pa su sada odmah iza Širokog u vrhu tabele s omjerom 8-4.

Izabranici Josipa Pandže ozbiljno su shvatili današnjeg rivala, maksimalno oprezno ušli u meč, stigli do 43:32 na poluvremenu, ali se Student u nastavku uspio vratiti.

U jednom trenutku su Mostarci došli na samo tri poena zaostatka, no onda je uslijedila nova serija Slobode, koja na kraju mirno posao privodi kraju i upisuje pobjedu.

Milivoje Božović je predvodio Tuzlake sa 22 poena i 15 skokova, dok je Maksim Kovačević ubacio 16 uz šest skokova. Dvocifren broj poena ubacio je i Danilo Šibalić, koji je imao 15 poena.

U poraženom sastavu bolji od ostalih bio je Dejan Lup sa 24 poena, po 13 su dodali Jalen Ross i Danijel Zovko.

Student - Sloboda 72:85

Student: Mikulić, Skrobo, Čup 24, Dželmo 9, Ross 15, Kužman, Sirić 3, Cvitanović, Zovko 13, Radmilović 8, Bilos, Puce.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

Sloboda: Šibalić 15, Čerkezović 2, Kovačević 19, Jovanović 9, Božović 22, Naletilić 9, Latifagić 7, Jakupović 2, Subašić, Islamović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi