OKK Spars slavio u Vogošći

Liga 6 za prvaka BiH

OKK Spars slavio u Vogošći

S. Grebović

Košarkaši Sparsa večeras su nakon velike borbe stigli do pobjede u Vogošći nad istoimenom ekipom sa 77:68.

Prva četvrtina protekla je u ujednačenoj borbi dvaju ekipa, a nakon prvih 10 minuta ipak su gosti na pauzu otišli sa poenom prednosti 18:17. U drugoj dionici Sparsi su malo pojačali ritam sjajnom igrom tako da se na poluvrijeme otišlo sa prednošću gostiju od 40:31.

Početkom drugog dijela domaći se vraćaju u igru i dovode susret u zanimljivu završnicu. No gosti se najviše zahvaljujući iskustvu uspjevaju vratiti u susret i tako mirno privede meč kraju i slave sa konačnih 77:68.

Najjefikasniji pojedinac susreta bio je Darko Talić iz Vogošće sa 20 ubačaja, dok je jedan manje imao njegov saigrač Immanuel King. Kod Sparsa prednjačio je Almir Hasandić koji je opet imao sjajno šutersko veče sa 13 poena, 12 je ubacio Ibrahim Durmo, dok su po 11 dodali Adin Vrabac i Kenan Bajramović.

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

U narednom kolu Vogošća će opet biti domaćin i to ekipi Mladosti iz Mrkonjić Grada, dok će Sparsi u derbiju kola gostovati u Mostaru ekipi Zrinjskog.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi