Sparsi nedovoljno slavili protiv Studentskog Centra, ali imat će još jednu šansu

Nije sve izgubljeno

Sparsi nedovoljno slavili protiv Studentskog Centra, ali imat će još jednu šansu

S. Grebović

Košarkaši sarajevskih Sparsa pobjedili su u drugoj utakmici finala ABA 2 lige ekipu Studentskog Centra rezultatom 72:71.

U prvoj utakmici je tim iz Crne Gore slavio sa 99:89, pa je Sparsima trebala pobjeda veća od 10 poena razlike da bi se plasirali u ABA ligu u čemu nisu uspjeli.

Ekipa Studentskog Centra je bolje ušla u ovu utakmicu budući da su prvu dionicu riješili u svoju korist sa 21:13. U drugoj su Sparsi zaigrali mnogo bolje i prednost protivnika istopili na svega pet razlike.

U trećem periodu igrao se uglavnom koš za koš, dok je u posljednjoj četvrtini viđena kakva takva drama. Tim Miodraga Kadije je oko 35. minute prešao u vodstvo od pet razlike, ali tim iz Podgorice ipak do kraja uspio da održi prenost iz prve utakmice izgubivši samo poen razlike.

Sparsima nije pomoglo ni fenomenalno izdanje Amara Gegića koji je ubacio 19 poena, dok je Kamenjaš dodao 14. U ekipi Studentskog Centra bolji od ostalih bio je Amerikanac Fletcher Magee sa 16 ubačaja.

Ipak nije sve izgubljeno za ekipu Sparsa kada je u pitanju plasman u ABA ligu. Sarajevski tim će za ulazak u nju igarti protiv ekipe Splita koja je završila kao pretposljednja u regularnom dijelu regionalnog takmičenja.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

ABA 2 liga, finale

OKK Spars Sarajevo - KK Studentski Centar 72:71

Promo

Top Komentari

dinass
Tek ce ih Split ubit do bola
1 7
stranputica
Šteta, ali tako je u sportu. Realno ova ekipa je bolja od Sparsa, ali sparsi su postigli veliki uspjeh i zato kapa dole za prikazano. Problem koji se vidi u svakoj utakmici je da nedostaju kvalitetne zamjene, da se održi visok ritam. Nekada im uspije to kompenzirati, ponekad i ne. Uglavnom bravo momci. Da li neko zna kada se igra razigravanje sa Splitom? Pozdrav!
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti