Sramota je ono što su Sparsima priredili u Podgorici: Sve je, samo ne sportski

Tejić "povrijeđen" nije mogao izvesti slobodna bacanja

Sramota je ono što su Sparsima priredili u Podgorici: Sve je, samo ne sportski

E. Škorić

Košarkaši Sparsa poraženi su u Podgorici od Studenskog centra u prvom meču finalane serije za prvaka ABA 2 lige.

Podgoričani su ostvarili pobjedu od deset razlike (99:89) i imaju dobru zalihu uoči druge utakmice koja se igra u četvrtak.

Utakmica je bila prilično izjednačena u uvodnoj četvrtini, koju su Sparsi dobili s poenom prednosti, ali domaćini Završnog turnira - Studentski centar - preuzeli su kontrolu nad protokom igre u drugom dijelu, kada su se serijom od 16:0 od 23:27 došli do vodstva 40:27.

Sparsi nisu odustajali, uspjeli da su da se vrate u samoj završnici meča. Imali su samo tri poena zaostatka, no onda je na oko minut do kraja najbolji igrač crnogorske ekipe, Tejić, zaustavljen faulom pri pokušaju da poentira.

Izborio je slobodna bacanja, ali kako se radi o igraču koji nema baš mirnu ruku i dobar postotak iskorištenih slobodnih bacanja, odjednom se "povrijedio". Ukazivala mu se pomoć, te je došlo do zaključka da nije spreman odraditi barem slobodna bacanja.

Tako je lukavo ova ekipa izbjegla najgori scenarij u završnici meča, pa je Drobnjak preuzeo izvođenje slobodnih udaraca umjesto "povrijeđenog" Tejića i pogodio. Sparsi su možda mogli do pobjede, no taj detalj definitivno je prelomio na stranu Studenskog centra.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Nije da Sparsi nisu zaslužili poraz ili domaćin turnira pobjedu na današnjem meču, ali ovakve stvari su prava rijetkost i ne izgledaju nimalo sportski.

Tejić je meč završio sa 17 poena, a najbolji kod domaćina bio je Pavlićević sa 20 poena i osam asistencija. Kod Sparsa Orelik je ubacio 20, Gegić 19, a Hasandić i Kamenjaš po 18 poena.

Top Komentari

crni1000
To je cinjenica, gledo sam situaciju, sudije sa kao namjernim prekrsajem, a zatim crnogorski tim sa kao fol povrjedom, nazalost nesportsko ponasanje!!
1 0
Baco
Drugu tekmu ih istucite u igri i cao bela...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije