Leotar i Mladost upisali trijumfe, do kraja sezone žestoka borba za opstanak
FOTO: KK Mladost Mrkonjić Grad/facebook

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine

Leotar i Mladost upisali trijumfe, do kraja sezone žestoka borba za opstanak

H. Zilić

Odigrana su dva meča 20. kola košarkaškog prvenstva Bosne i Hercegovine u nedjeljnom programu, a dva meča su bila značajna kada je u pitanju borba za opstanak u društvu najboljih.

Leotar je gurnuo Prijedor još više prema nižem rangu jer su večers slavili kao gosti rezultatom 95:90.

Milodragović je odigrao sjajan meč u dresu Leotara, a imao je učinak od 21 poena i šest skokova, Milović je dodao 19, a Đurasović 15 poena.

Kod Prijedora Gutalj je imao double-double učinak od 21 poena i 11 skokova, dok je Gosnell ubacio 21 poen uz osam skokova.

Mladost je na domaćem terenu u Mrkonjić Gradu u uzbudljivoj utakmici savladala Slaviju sa 82:80 i tako prebirnula sve muke oko opstanka, ali Slaviji zadala nove probleme.

Tim iz Mrkonjić Grada je do trijumfa predvodio Milovanović sa 18 poena, četiri skoka i tri asistencije, Mikavica je dodao 17 poena.

Oglasi

Kod gostiju odličan je bio Jovanović sa double-double učinkom od 17 poena i 11 skokova, Demjanović je ubacio 14 poena.

U naredna dva kola regularnog dijela prvenstva očekuje nas velika borba za opstanak između Slavije, Posušja i Prijedora. Slavija je na omjeru 6-14, Posušje ima 5-15, a Prijedor 4-16. 

U narednom 21. kolu veoma bitan meč u borbi za opstanak igraju Posušje i Slavija, a Prijedor je također u igri, no moraju dobiti oba susreta do kraja, prvi već naredno kolo kada dočekuju Mladost iz Mrkonjić Grada.

Šro se tiče vrha tabele jasno je da ćemo s igokeom u play-offu za prvaka Bosne i Hercegovine gledati ekipe Širokog Brijega, Bosne Meridianbet, Slobode, Borca i Sparsa.

Košarkaško prvenstvo Bosne i Hercegovine, 20. kolo:

Potražite više informacija na temu Košarkaško prvenstvo BiH (M):

KK Prijedor - KK Leotar 90:95 (30:21, 15:28, 20:21, 25:25)

KK Mladost Mrkonjić Grad - Slavija 82:80 (23:26, 23:16, 17:18, 19.20)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi