Trener OKK Spars nakon pobjede nad Sutjeskom

Trbić: Neke stvari su bile neozbiljne za ovaj nivo

Košarkaši Sparsa su večeras na svom parketu nakon preokreta savladali Sutjesku rezultatom 76:74.

Ovomo pobjedom su Sparsi osigurali mjesto u play-offu Druge ABA lige, pa trener Marko Trbić nije mogao biti nezadovoljan rezultatom.

"Odigrali smo tešku utakmicu... Ispali smo iz ritma, nismo trenirali kompletni, petorica igrača su bila sa reprezentacijom, a danas smo bili i bez dvojica povrijeđenih - Vrabca i Manjgafića (Viroza). Nisam ni očekivao neku spektakularnu predstavu od nas, mi smo večeras samo pokazali karakter... Ekipa Sutijeske je odigrala napadački jako dobro, pogodili su 15 trica. Mislim da ih je ritam utakmice slomio, pali su u zadnjih pet minuta. Promašili su one šuteve koje su pogađali na početku. Mislim da je to odlučilo, uz naš karakter... Zadovoljan sam pobjedom, ali ne i igrom", istakao je nakon utakmice trener Sparsa Marko Trbić, pa dodao:

"Šta treba popraviti pred play-off? Mislim da se nismo dovoljno ugirali za ovu utakmicu, nismo se dovoljno spremili... Nismo bili ni dovoljo fokusirani na njihove napadačke kretnje, pogrešnim igračima smo dozvolili šut... Kada je igra u napadu u pitanju, protok lopte nije bio onakav kakav bi trebao biti. Imali smo i 15-ak izgubljenih lopti, to je za jedan tim u ovakvoj utakmici neozbiljno... To su one stvari koje moramo popraviti za nastavak.

Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Trbić je dodao i da bi Manjgafić trebao biti spreman do subotnje utakmice, dok se oporavak Vrabca očekuje do naredne utakmice 2. ABA lige.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi