Stanić: Siguran sam da možemo dosta da pokažemo

Sparsi sutra igraju prvi meč protiv Vojvodine

Stanić: Siguran sam da možemo dosta da pokažemo

Samir Mlaćo

U prvoj utakmici kvalifikacija za NLB ABA 2 ligu sarajevski Sparsi sutra će od 16 sati ugostiti ekipu Vojvodine.

Igraju se dva meča, a meč je najavio trener Sparsa Srđan Stanić.

"U dvomeč sa Vojvodinom ulazimo sa potpuno novim timom, od prošle sezone ostao je samo mladi Tarik Bukva, i iskreno ne znam tačno ni koliko ovaj tim može. Momci rade vrijedno, daju maksimum na svakom treningu i time sam izuzetno zadovoljan. Imali smo promjena sastava u hodu.

Pojedini stranci nisu se adaptirali na život i shvatanje košarke izvan Amerike, tako da su neki promjenjeni u toku priprema”, ističe Stanić i nastavlja.

"Ekipa Vojvodine sastavila je odličan tim od povratnika iz inostranstva, igrača sa ABA 1 iskustvom, tako da bih rekao da su blagi favoriti u ovome dvomeču. Mi u kvalifikacije ulazimo bez pritiska i siguran sam da možemo dosta da pokažemo. Nadam se da ćemo igrati na visokom nivou i pokazati da smo dobar tim”, zaključio je Stanić.

Sparsi su u pripremnom periodu između ostalih savladali Mladost Mrkonjić Grad te Slobodu iz Tuzle.

Bile su to kvalitetne partije koje sigurno daju optimizam bh. timu pred sutrašnji meč na Grbavici, u dvorani Goran Čengić.

Prva utakmica kvalifikacija za nastup u NLB ABA League 2 . Vidimo se u četvrtak na Grbavici u SD Goran Čengić.

Posted by OKK Spars on Monday, September 18, 2023
Potražite više informacija na temu ABA liga 2:

Sparsi su jučer saznali i protivnika u prvom kolu nove sezone Prvenstva BiH.

To će biti ekipa Spartak Prijedor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi